Workshops

Workshops 2018-05-21T17:47:45+00:00

Workshop Buiten koken

Zondag 24 juni  |  14:00 – 20:00 |  Halsedijk 8 Halle | €110

We starten in de middag onder het genot van een kop koffie of thee met het bouwen van een grondoven. We maken het vlees klaar dat de grondoven in gaat. Met behulp van de warmte in de grond wordt het gaar. Terwijl de grondoven zijn werk doet krijg je  uitleg over de varkens. Beer en zijn dames lopen buiten rond en er zijn volop biggetjes. Knuffelen mag altijd! (wel met de varkens) Je krijgt uitleg over de groei, het voer en de leefruimte. Daarna maken we samen worst en andere ander vlees klaar voor op de bbq. Uit de kruidentuin en bij de foodwaste zoeken we ingredienten uit om het maal compleet te maken bijvoorbeeld salades, brood, soep en gepofte aardappels. Letterlijk eten wat de pot schaft! Uiteraard komt daar een lekker wijntje of biertje bij.

De workshop kost €110 pp, inclusief koffie/thee, drank en eten en biedt plek aan 8 personen. Meer info of aanmelden via info@degoedgevulde.nl of 06 – 458 109 56.

Aanmelden
  • Liever met een eigen groep, een andere datum of specifieke wensen? We maken ook onze eigen gedroogde ham, worst of andere producten. Daarover leren kan ook. Natuurlijk is er altijd maatwerk mogelijk! Neem contact op met Inge via info@degoedgevulde.nl of 06 – 45 81 09 56

Workshop Worst maken

Zaterdag 21 juli  |  13:00-17:00  |  Halsedijk 8 Halle  |  €90

Of je worst lust?! Wat voor worst? Gedroogde worst, verse worst, Marokkaanse worst, leverworst, jouw eigen worst. Als er maar een velletje omheen zit!

We beginnen we met een kop koffie/thee en een bezoek aan de Goed Gevulde Varkens. Beer en zijn dames lopen buiten rond. Knuffelen mag en er zijn weer volop biggen. Je krijgt uitleg over de groei, het voer en de leefruimte. Daarna maken we worst. Samen maken we het deeg en kan iedereen zijn eigen favoriete worst samen stellen. We hebben voorbereide recepten klaar liggen, je mag ook zelf een receptuur samenstellen met keuze uit onze ruime kruidenrek. Denk aan venkel, chipotle, peper, kruidnagel, lavendel, mosterd, dille, Italiaans, Marokkans, Indiaas… Loopt het water je al in de mond?

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met jouw eigen gemaakte worst ter waarde van €50. De totale workshop kost €90 pp, inclusief koffie/thee, jouw zelfgemaakte worst en biedt plek aan 8 personen. Meer info of aanmelden via info@degoedgevulde.nl of 06 – 458 109 56.

Aanmelden

Workshop Van Snuit tot Staart

Zaterdag 15 september  |  12:30-18:00  |  Halsedijk 8 Halle | €175 (= incl €100 vlees)

Je leert alles over varkensvlees; van het varkensleven tot aan de bereiding van het vlees. We beginnen we met een kop kofiie/thee en een bezoek aan de Goed Gevulde Varkens. Beer en zijn dames lopen buiten rond. Knuffelen mag altijd, wel met de varkens. Je krijgt uitleg over de groei, het voer en de leefruimte.

Daarna gaan we met een echte keurslager aan de slag om samen een half varken uit te benen. Je leert alles over de verschillende vleesdelen, de bereiding en we maken verse worst. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met ruim 8 kilo zelfgesneden overheerlijk varkensvlees ter waarde van €100. De totale workshop kost €175 pp, inclusief koffie/thee, een drankje en het vlees en biedt plek aan 8 personen. Meer info of aanmelden via info@degoedgevulde.nl of 06 – 458 109 56.

Aanmelden