workshop kip uitbenen

Workshop Kip uitbenen

Datum naar keuze

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Wat ge je doen?

In deze workshop kip uitbenen gaan we aan de slag en hanteer jij zelf het mes. Zelf kip uitbenen kun je leren en is zeker niet moeilijk! Ik vertel je graag hoe. Super handig, zodat je in het vervolg hele kippen kunt kopen, die aanzienlijk goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Daarnaast leer je een gezond en lekkere kip te herkennen en kun je onderscheid maken van de supermarktmeuk.

De dieren komen van onze eigen boerderij en je kunt met eigen ogen zien hoe ze groot worden. Het zijn Hubard-kippen; een traaggroeiend ras dat alle ruimte en tijd krijgt en in de wei loopt. Hierdoor ben je verzekerd van het lekkerste vlees dat er bestaat. Het uitgebeende vlees mag je uiteraard mee naar huis nemen. De kip fileren we in de verschillende bekende onderdelen: drumstick, dijfilet of karbonade, borstfilet, vleugels en het karkas.

Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan groepen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Beschikbare dagen zijn in principe

  • dinsdagavond
  • donderdagmorgen of -middag
  • vrijdagavond
  • zaterdagmiddag of -avond
  • zondagmorgen, -middag of -avond 

Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum.

workshop kip uitbenen
gevulde kip
Extra wensen

Bij aankomst staan de koffie, thee en gebak klaar en brengen we een bezoekje aan de varkens en kippen. Hier krijg je uitleg over de dieren en de boerderij. Daarna gaan we samen kippen uitbenen. We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 2,5 uur. De workshop kip uitbenen kost €59 per persoon, met minimaal vier deelnemers. Minder deelnemers kan, de gehele workshop kost dan €236. Kies in dat geval voor vier deelnemers in het invoerveld hieronder.

De workshop kip uitbenen is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak en het uitgebeende kippenvlees om mee naar huis te nemen. De workshop vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle. In overleg kan de workshop ook plaats vinden op een locatie naar keuze. Daarvoor rekenen we een reisvergoeding van €50 per uur. We nemen van te voren altijd even contact met je op over details, wensen en voorkeuren.

workshop kip uitbenen

Wil je deze workshop graag uitbreiden met een heerlijk diner? Kies dan voor de workshop kip uitbenen en bereiden in 3 gangen.

Bij vragen kun je altijd mailen, bellen of appen naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956

Luxe boerenlunch aan onze keukentafel

Voor of na de workshop kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. Nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €16,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

Heerlijk kippenvlees van kippen die buiten in de wei leven, met ruimte, met reststromen gevoerd, met frisse buitenlucht en zonder stress, zonder antibiotica!

Onze kipvlees komt van onze Hubbard-kippen. Een kip met Franse roots die veel in de biologische houderij wordt gehouden. De dieren komen als biologisch eendagskuiken aan bij ons op de boerderij. De eerste paar weken krijgen ze kuikenmeel dat langzaam wordt aangevuld met reststromen als gras, brood, groente en fruit. Vanaf de eerste dag kunnen ze, als het weer het toelaat naar buiten om gras en insecten te verzamelen. Ook in het binnenhok hebben ze alle ruimte om te kunnen bewegen. Al deze beweging zorgt voor donkerder kipvlees met meer bite en smaak. In de reguliere houderij wordt een kip met zes weken geslacht, hier leven ze ruim elf weken. En al die tijd zonder hormonen of antibiotica. Meukvrij dus! Tenslotte slachten we de kippen zelf, zodat we alle controle hebben op een goede kwaliteit.

‘Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Tickettype Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop per persoon, minimaal 4 personen
59,00

Opties

Boerenlunch
16,95
Hoeveelheid Totaal

Titel

Ga naar de bovenkant