workshop varken uitbenen

Workshop varken uitbenen XXL

Datum naar keuze

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Wat ga je doen?

In deze workshop varken uitbenen XXL gaan we aan de slag en hanteer jij zelf het mes. Met jouw groep van maximaal acht personen gaan jullie samen met meesterslager Bernard een half varken uitbenen. Het uitgebeende vlees bestaat onder andere uit schouderham, procureur (pulled pork!), spare-rib, gehakt (worst!), varkenshaas, fricandeau, buikspek, en de specials als wangetjes. Dit is ruim veertig kilo vlees ter waarde van €400 dat je mee naar huis mag nemen. Wel eerlijk delen hè?! Ben je met een kleiner gezelschap of wil je niet zoveel vlees meenemen? Kies dan voor de Workshop Varken Uitbenen.

Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan groepen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Beschikbare dagen zijn in principe

  • dinsdagavond
  • donderdagmorgen of -middag
  • vrijdagavond
  • zaterdagmiddag of -avond
  • zondagmorgen, -middag of -avond 

Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum.

Varkensvlees van de lokale slager workshop uitbenen Varkensvlees bestellen
workshop worst maken

Onze varkens

De dieren groeien op onze eigen Goed Gevulde Boerderij op. Je kunt met eigen ogen zien hoe ze groeien, zo weet je zeker dat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. We starten de workshop met een bezoek aan en uitleg over de varkens, en je mag in de wei met de varkens ravotten. Je krijgt uitleg over de groei, het voer, de leefruimte en alles wat je nog meer wilt weten. Daarna staat de koffie en thee klaar en start de workshop uitbenen. We gaan met meesterslager Bernard aan de slag om samen een varken uit te benen: je gaat zelf snijden. Je leert alles over de verschillende vleesdelen, de bereiding van het vlees en verschillende snits. De workshop duurt ongeveer 4 uur.

workshop uitbenen
dierwaardig

Prijs en aantal deelnemers

We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. Neem zelf een koeltas of – box mee om het vlees gekoeld mee naar huis te nemen. De totale workshop duurt ongeveer 4 uur. De workshop varken uitbenen XXL kost €89 per persoon, met minimaal zes deelnemers. Minder deelnemers kan, de gehele workshop kost dan €534. Kies in dat geval voor zes deelnemers in het invoerveld hieronder. Meer deelnemers kan binnen de geldende Corona-regels. Ben je met minder dan zes deelnemers? Dan kies je wellicht liever voor de Workshop Varken Uitbenen, waarbij je een kwart varken uitbeent en met 20 kilo vlees naar huis gaat.

De workshop varken uitbenen is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak en het uitgebeende varkensvlees om mee naar huis te nemen. De workshop vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle.

Wil je naast uitbenen ook lekker barbecueën en heerlijk eten? Kies dan voor een Workshop uitbenen met BBQ-diner op een datum naar keuze!

Boerenlunch aan onze keukentafel

Voor of na de workshop kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. Nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €16,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Tickettype Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop per persoon, minimaal 6 personen
89,00

Opties

Boerenlunch
16,95
Hoeveelheid Totaal

Titel

Ga naar de bovenkant