Workshop Kip uitbenen en bereiden in 3 gangen

Datum naar keuze

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Wat ga je doen?

De Goed Gevulde zorgt voor een middag die je niet snel vergeet! Tijdens deze workshop Kip Uitbenen ga je alles leren over kippenvlees, welk deel waar zit, hoe je het bereid en wat je van de speciale delen maakt leer je op deze dag. En aan het eind eet je alles ook nog eens op tijdens een heerlijk 3 gangen diner.

Saté van kippendij kan iedereen wel maken, hier leer je de echte skills! Een echte kipkarbonade, chips van kippenhuid, butterfly-chicken, gerookte filet of echt mooie rijke kippenbouillon: het zijn zomaar wat gerechten die voorbij kunnen komen. We zullen al je vragen beantwoorden. We gaan aan de slag met de Goed Gevulde kippen van onze eigen boerderij. Deze dieren hebben een goed leven in de buitenlucht gehad en de tijd gehad om groot te worden. Hierdoor is antibiotica en andere meuk overbodig en heeft het vlees een heerlijk stevige bite. De workshop Kip Uitbenen begint met een rondleiding over de Goed Gevulde Boerderij.

Daarna ga je samen met boerin Inge per persoon één kip uitbenen. Het echte slachten, het doden is de dag ervoor al gedaan. Dit zorgt ervoor dat het vlees tijd krijgt te besterven, wat de smaak en structuur ten goede komt. Tijdens het uitbenen hanteer jij zelf het mes en versnijdt je een hele kip tot de verschillende onderdelen als filet, nekje, drumsticks en vleugeltjes. Een deel van het versneden vlees wordt gebruikt om met alle deelnemers een heerlijk drie gangen menu in elkaar te zetten. De rest van het vlees neem je mee naar huis.

Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan groepen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Beschikbare dagen zijn in principe

  • dinsdagavond
  • donderdagmorgen of -middag
  • vrijdagavond
  • zaterdagmiddag of -avond
  • zondagmorgen, -middag of -avond 

Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum.

workshop kip uitbenen
recept pulled chicken
Extra wensen

Bij aankomst van de workshop Kip uitbenen staan de koffie, thee en gebak klaar en brengen we een bezoekje aan de varkens en kippen. Hier krijg je uitleg over de dieren en de boerderij. Daarna gaan we samen kippen uitbenen. We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. De tweede helft van de workshop bestaat uit het koken van het 3gangen diner. De totale workshop duurt ongeveer 5 uur.

De workshop Kip Uitbenen kost €89 per persoon, met minimaal 8 deelnemers. Minder mag, dan betaal je wel voor 8 personen. Kies in dat geval voor acht deelnemers in het invoerveld hieronder. De workshop kip uitbenen met diner is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak, het uitgebeende kippenvlees en 3 gangen menu met twee consumpties. De datum en tijdstip wordt in overleg met jullie bepaald.

gevulde kip
Heerlijk kippenvlees van kippen die buiten in de wei leven, met ruimte, met reststromen gevoerd, met frisse buitenlucht en zonder stress, zonder antibiotica!

Onze kipvlees komt van onze Hubbard-kippen. Een kip met Franse roots die veel in de biologische houderij wordt gehouden. De dieren komen als biologisch eendagskuiken aan bij ons op de boerderij. De eerste paar weken krijgen ze kuikenmeel dat langzaam wordt aangevuld met reststromen als gras, brood, groente en fruit. Vanaf de eerste dag kunnen ze, als het weer het toelaat naar buiten om gras en insecten te verzamelen. Ook in het binnenhok hebben ze alle ruimte om te kunnen bewegen. Al deze beweging zorgt voor donkerder kipvlees met meer bite en smaak. In de reguliere houderij wordt een kip met zes weken geslacht, hier leven ze ruim elf weken. En al die tijd zonder hormonen of antibiotica. Meukvrij dus! Tenslotte slachten we de kippen zelf, zodat we alle controle hebben op een goede kwaliteit.

‘Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Tickettype Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop pp incl 3 gangen diner, minimaal 8 personen
89,00
Hoeveelheid Totaal

Titel

Ga naar de bovenkant