workshop kip uitbenen

Workshop Kip uitbenen

Datum naar keuze

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Nieuw Workshop Kip Uitbenen. Jij en max 2 anderen of jij en jouw gezin (natuurlijk alleen als je klachtenvrij bent) gaan samen kippen uitbenen. Alles binnen de Covid-regels en samen prikken we een datum die jullie past. Een leuk verzetje met je dierbaren in deze tijd waarin niet zoveel kan. Volg deze workshop kip uitbenen. Zelf kip uitbenen kun je leren en is zeker niet moeilijk! Ik vertel je graag hoe. Super handig, zodat je in het vervolg hele kippen kunt kopen, die aanzienlijk goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Daarnaast leer je een gezond en lekkere kip te herkennen en kun je onderscheid maken van de supermarktmeuk.

workshop kip uitbenen
gevulde kip

In deze workshop gaan we aan de slag en hanteer jij zelf het mes. Per persoon krijg je twee kippen om te oefenen. Het uitgebeende vlees mag je uiteraard mee naar huis nemen. Eén kip fileren we in de verschillende bekende onderdelen: drumstick, dijfilet of karbonade, borstfilet, vleugels en het karkas. De andere kip benen we volledig uit en kun je thuis vullen. Daarvoor krijg je een recept mee naar huis. Ben je Edward Scissor-hands en heb je de smaak te pakken? Je kunt direct extra kippen kopen om te versnijden, voor €18/stuk. Vermeld dit dan even bij je aanmelding.

workshop kip uitbenen
kip uitbenen

Uiteraard zijn de kippen die we gaan uitbenen op onze eigen boerderij opgegroeid. Het zijn Hubard-kippen; een traaggroeiend ras dat alle ruimte en tijd krijgt en in de wei loopt. Hierdoor ben je verzekerd van het lekkerste vlees dat er bestaat.

De totale workshop kost €195 voor het hele gezelschap, inclusief koffie/thee en per persoon twee uitgebeende kippen. Wil je meer kippen uitbenen? Laat dit bij aanmelding dan weten. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Bij vragen kun je altijd mailen, bellen of appen naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956

Aanmelden

Workshop Hoeveelheid tickets:
Prijs per ticket: 195,00
Hoeveelheid Totaal

Ga naar de bovenkant