workshop kip uitbenen

Workshop Kip uitbenen

Datum naar keuze

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

In deze workshop kip uitbenen gaan we aan de slag en hanteer jij zelf het mes. Zelf kip uitbenen kun je leren en is zeker niet moeilijk! Ik vertel je graag hoe. Super handig, zodat je in het vervolg hele kippen kunt kopen, die aanzienlijk goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Daarnaast leer je een gezond en lekkere kip te herkennen en kun je onderscheid maken van de supermarktmeuk.

De dieren komen van onze eigen boerderij en je kunt met eigen ogen zien hoe ze groot worden. Het zijn Hubard-kippen; een traaggroeiend ras dat alle ruimte en tijd krijgt en in de wei loopt. Hierdoor ben je verzekerd van het lekkerste vlees dat er bestaat. Het uitgebeende vlees mag je uiteraard mee naar huis nemen. De kip fileren we in de verschillende bekende onderdelen: drumstick, dijfilet of karbonade, borstfilet, vleugels en het karkas.

workshop kip uitbenen
gevulde kip

Bij aankomst staan de koffie, thee en gebak klaar en brengen we een bezoekje aan de varkens en kippen. Hier krijg je uitleg over de dieren en de boerderij. Daarna gaan we samen kippen uitbenen. We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 2,5 uur. De workshop kip uitbenen kost €59 per persoon, met minimaal vier deelnemers. Minder deelnemers kan, de gehele workshop kost dan €236. Kies in dat geval voor vier deelnemers in het invoerveld hieronder. Meer deelnemers kan binnen de geldende Corona-regels.

De workshop kip uitbenen is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak en het uitgebeende kippenvlees om mee naar huis te nemen. De workshop vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle. In overleg kan de workshop ook plaats vinden op een locatie naar keuze. Daarvoor rekenen we een reisvergoeding van €50 per uur. We nemen van te voren altijd even contact met je op over details, wensen en voorkeuren.

workshop kip uitbenen
kip uitbenen

Bij vragen kun je altijd mailen, bellen of appen naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956

Aanmelden

Workshop per persoon, minimaal 4 personen Hoeveelheid tickets:
Prijs per ticket: 59,00
Hoeveelheid Totaal

Ga naar de bovenkant