workshop kippen

Workshop Kippen houden

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Meld je aan voor onze workshop kip. Gewoon kippen houden is niet erg moeilijk. Wat deze workshop kip houden je extra leert is hier ook wat aan te verdienen en nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat de kip zoveel mogelijk zijn natuurlijke gedrag kan uiten. Daardoor krijg je blije, gezondere kippen en blije kippen leveren lekkerder vlees en betere eieren.

We besteden aandacht aan de huisvesting en verzorging van kippen. Bij ons leven ze in een kipkaravan met vrije uitloop in het gras, maar ook andere houderijsystemen komen voorbij. Kan ik zelf een kipcaravan bouwen en wat komt daarbij kijken? Ook praten we over de regelgeving die erbij komt kijken en met welke wetten je te maken krijgt. Daarnaast leggen we uit wat erbij de slacht komt kijken en hoe je het vlees kunt verwerken en verkopen. De financiën worden ook toegelicht: wat kost een kip, wat levert het op, hoeveel kost voer? En tenslotte is het voeren ook een belangrijk onderdeel: waar koop ik het, welke reststromen mogen kippen hebben, hoeveel water drinken ze?

Neem ook vooral je eigen vragen mee: er is veel tijd voor interactie en eigen inbreng. Bereid jezelf goed voor en bedenk wat je allemaal wilt weten. Hoe meer jij vraagt, hoe meer we kunnen uitleggen. De workshop kip is in zijn geheel buiten. Wij zorgen voor koffie en thee.

Ben je al wat verder, kun je deze datum niet, of wil je liever alleen komen? Boek dan een privé-workshop.

eigen boerderij

De workshop kost €39,- per persoon. De koffie en thee staan klaar. Bij je aanmelding kun je ook een vleespakket van 5 kg bestellen. Het pakket kost dan €55, in plaats van €80,- dat is dus een korting van €25. Geef aan of je een kip-, varken of gemengd pakket wilt ontvangen.

adopteer een kip
workshop kippen

Ben je met een eigen groep, kun je niet op deze datum of heb je een andere vraag? Mailen, bellen of appen kan altijd naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956

Heerlijk kippenvlees van kippen die buiten in de wei leven, met ruimte, met reststromen gevoerd, met frisse buitenlucht en zonder stress, zonder antibiotica!

Onze kipvlees komt van onze Hubbard-kippen. Een kip met Franse roots die veel in de biologische houderij wordt gehouden. De dieren komen als biologisch eendagskuiken aan bij ons op de boerderij. De eerste paar weken krijgen ze kuikenmeel dat langzaam wordt aangevuld met reststromen als gras, brood, groente en fruit. Vanaf de eerste dag kunnen ze, als het weer het toelaat naar buiten om gras en insecten te verzamelen. Ook in het binnenhok hebben ze alle ruimte om te kunnen bewegen. Al deze beweging zorgt voor donkerder kipvlees met meer bite en smaak. In de reguliere houderij wordt een kip met zes weken geslacht, hier leven ze ruim elf weken. En al die tijd zonder hormonen of antibiotica. Meukvrij dus! Tenslotte slachten we de kippen zelf, zodat we alle controle hebben op een goede kwaliteit.

‘Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Sorry, this event is expired and no longer available.

Titel

Ga naar de bovenkant