workshop kippen

Workshop Kippen houden

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Meld je aan voor onze workshop kippen houden voor professionals. Gewoon kippen houden is niet erg moeilijk. Wat deze workshop kippen houden je extra leert is hier ook wat aan te verdienen en nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat de kip zoveel mogelijk zijn natuurlijke gedrag kan uiten. Daardoor krijg je blije, gezondere kippen en blije kippen leveren lekkerder vlees en betere eieren.

We besteden aandacht aan de huisvesting en verzorging van kippen. Bij ons leven ze in een kipkaravan met vrije uitloop in het gras, maar ook andere houderijsystemen komen voorbij. Kan ik zelf een kipcaravan bouwen en wat komt daarbij kijken? Ook praten we over de regelgeving die erbij komt kijken en met welke wetten je te maken krijgt. Daarnaast leggen we uit wat erbij de slacht komt kijken en hoe je het vlees kunt verwerken en verkopen. De financiën worden ook toegelicht: wat kost een kip, wat levert het op, hoeveel kost voer? En tenslotte is het voeren ook een belangrijk onderdeel: waar koop ik het, welke reststromen mogen kippen hebben, hoeveel water drinken ze?

Neem ook vooral je eigen vragen mee: er is veel tijd voor interactie en eigen inbreng. Bereid jezelf goed voor en bedenk wat je allemaal wilt weten. Hoe meer jij vraagt, hoe meer we kunnen uitleggen. De workshop is in zijn geheel buiten. Wij zorgen voor koffie en thee.

Ben je al wat verder, kun je deze datum niet, of wil je liever alleen komen? Boek dan een privé-workshop.

workshop kippen
privé workshop

De workshop kost €39,- per persoon. De koffie en thee staan klaar. Bij je aanmelding kun je ook een vleespakket van 5 kg bestellen. Het pakket kost dan €55, in plaats van €80,- dat is dus een korting van €25. Geef aan of je een kip-, varken of gemengd pakket wilt ontvangen.

adopteer een kip
workshop kippen

Ben je met een eigen groep, kun je niet op deze datum of heb je een andere vraag? Mailen, bellen of appen kan altijd naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956

Sorry, Event Expired

Titel

Ga naar de bovenkant