Workshop Varken Uitbenen met BBQ diner

Datum naar keuze

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Wat ga je doen?

De Goed Gevulde zorgt voor een dag die je niet snel vergeet! Tijdens deze workshop varken uitbenen ga jij zelf aan de slag met het vlees, dat we daarna bereiden op de bbq, dat klinkt toch als de droom van elke vleesliefhebber?! Wijzelf hebben ook erg veel zin in deze dag, samen met onze slager maken we er een feestje van!

De dag begint uiteraard met een goede bak koffie of thee met wat lekkers en een rondleiding over de Goed Gevulde Boerderij. Boerin Inge vertelt je alles over het leven van de dieren en de gewassen. Ondertussen steken we de bbq aan en krijg je het eerste proefje voorgeschoteld. En dan rap aan het werk, want we moeten samen een heel varken versnijden. Onze slager leert je alles over het varken: waar zit de haas en de muis en hoeveel speklappen kun je snijden? Jij hanteert zelf het mes en leert echt uitbenen. Met je vragen over verschillende snits en technieken kun je bij de slager terecht: hij is zijn hele leven als slager en kan je alles vertellen.

Een deel van het vlees wordt gebuikt voor de bbq-workshop die hierna volgt. We gaan een aantal stuks vlees bereiden, bijvoorbeeld spare ribs, gestoofde wangetjes, de secreto (het geheim van het varken), de lekkerste burgers en de beste receptuur voor heerlijke buikspek. Na deze workshop varken uitbenen serveer jij nooit meer de standaard speklap of suffe worstjes en ben je de koning van de grill.

Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan groepen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Beschikbare dagen zijn in principe

  • dinsdagavond
  • donderdagmorgen of -middag
  • vrijdagavond
  • zaterdagmiddag of -avond
  • zondagmorgen, -middag of -avond 

Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum.

Extra wensen

Het vlees dat tijdens deze workshop varken uitbenen gebruikt wordt komt van onze eigen Goed Gevulde Boerderij en heeft een buitengewoon goed leven gehad. Ruimte om buiten te wroeten, voer bestaand uit reststromen en langzaamgroeiende rassen zorgen voor eerlijk vlees met een smaak uit duizenden. Een klein deel van het uitgebeende vlees wordt tijdens de bbq-workshop gebruikt. het overgrote deel (ruim 40 kilo a €20/kilo) wordt verdeeld over de deelnemers en mag je mee naar huis nemen. Neem dus een koeltas mee, zodat je vlees zo vers mogelijk blijft.

De workshop duurt totaal 6,5 uur, datum en tijdstip is in overleg met jullie. Tussendoor wordt je voorzien van de nodige hapjes, we sluiten af met een aantal heerlijke gerechten die jij zelf, met begeleiding, klaar maakt. De totale workshop kost €129 per persoon, dit is inclusief het uitgebeende vlees, drankjes, hapjes en de uitgebreide bbq. Het minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Minder mag, dan betaal je wel voor 8 personen.

Wil je deze workshop voor een privé-gezelschap of op een andere datum? Of heb je andere vragen? Mailen, bellen of appen kan altijd naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956

Wil je graag varken uitbenen zonder menu, dat kan ook. Kies dan voor de workshop Varken uitbenen.

Liever alleen koken, dat kan Kooklokaal Bij Dinja. Kijk hier voor meer info.

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Tickettype Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop pp incl BBQ diner, minimaal 8 deelnemers
129,00
Hoeveelheid Totaal

Titel

Ga naar de bovenkant