workshop varkens houden

Workshop Varkens Houden

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Tijdens deze workshop varkens houden vertel ik je alles wat je wilt weten over ons bedrijf, Goed Gevulde varkens houden en is er in ieder geval aandacht voor de verzorging, regelgeving, voer, slacht, mijn achtergrond en de varkenshouderij in het algemeen. Velen willen zelf varkens houden en wij juichen dat van harte toe! Neem ook vooral je eigen vragen mee: er is veel tijd voor interactie en eigen inbreng. Bereid jezelf goed voor en bedenk wat je allemaal wilt weten tijdens deze workshop varkens houden. Hoe meer jij vraagt, hoe meer we kunnen uitleggen. De workshop is geheel buiten. Als je de wei in wilt, trek dan vooral oude kleren en laarzen aan.

eigen boerderij

De workshop kost €39,00 per persoon. De koffie en thee staan klaar. Bij je aanmelding kun je ook een vleespakket van 5 kg bestellen. Bij deze workshop kost dat vleespakket €55, in plaats van €80. Dat is een korting van €25.

Liever workshop kippen houden? Dat kan ook, kijk hier.

workshop varkens houden
varkensvlees

Ben je met een eigen groep, kun je niet op deze datum of heb je een andere vraag? Mailen, bellen of appen kan altijd naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956.

Ben je al wat verder, kun je deze datum niet, of wil je liever alleen komen? Boek dan een privé-workshop.

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Sorry, this event is expired and no longer available.

Titel

Ga naar de bovenkant