Workshop Wat kun je met Reuzel

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Zoetigheid alom tijdens deze workshop Wat kun je met Reuzel: zoete luchtjes en zoete gebakjes en dat op twee locaties! Hoofdrolspeler deze avond is varkensreuzel: een prachtig product met vele toepassingen. Je begint deze workshop bij de Goed Gevulde Boerderij in Halle. Met een lekkere bak koffie of thee met wat lekkers op de hand krijg je een rondleiding over de boerderij. Boerin Inge geeft uitleg over de varkens, hun verzorging, voer en dagelijkse bezigheden. Daarna wandelen we in twintig minuten naar Kooklokaal Bij Dinja. Uiteraard mag je hiervoor ook de fiets of auto pakken.

Chefkok Dinja legt je uit wat een prachtig product varkensreuzel is en wat je er allemaal mee kunt maken. Jij maakt individueel je eigen baksel met de verschillende ingredienten die Dinja je aanbiedt. Wanneer dit in de oven staat gaan we aan de slag met natuurzeep, ouderwets zoals dat vroeger ook werd gedaan. Gezamenlijk maken we de basis van reuzel en loog, waarna je individueel aan de slag gaat met kleur, geur en structuur. Denk aan munt, patchouli, rozenblaadjes, lavendelbloemen, suikerscrub, koffiebonen, cacao of sandelhout. Het kan allemaal, jij maakt je eigen zeep. Je gaat naar huis met ruim één kilo van je eigen gemaakte zeep en gebak voor de hele familie. Na deze workshop Wat kun je met Reuzel weet jij het allemaal!

lardy cake varkensvlees reuzel
workshop zeep maken
De Workshop Wat kun je met Reuzel kost €69,00 per persoon, inclusief koffie, thee, iets lekkers, 1 kilo van jouw eigen gemaakte zepen en jouw gemaakte gebak.
Het minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Minder mag, dan betaal je wel voor 8 personen. Kies dan voor acht deelnemers in het invoerveld hieronder. De Workshop Wat kun je met Reuzel duurt ongeveer vier uur, datum en tijdstip is in overleg met jullie. Wil je liever een workshop met alleen zeep maken, klik dan hier.
blokzeep
muffins varkensvlees reuzel
Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Ticket type: Hoeveelheid tickets: Prijs per ticket:
Workshop pp incl zeep en cake, minimaal 8 deelnemers
69,00
Hoeveelheid

Titel

Ga naar de bovenkant