workshop zeep

Workshop Zeep maken

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

In deze workshop zeep maken ga je from scratch aan de slag om échte zeep te maken. Dus geen schaafsel dat je nog even in een vormpje moet drukken. Jij weet straks écht hoe zeep in elkaar steekt. Goede ouderwetse natuurzeep bestaat uit varkensreuzel en loog. Deze twee ingrediënten vragen de juiste afstemming om zeep te maken. Daarna voeg je er kleur, geur en structuur aan toe. Denk aan munt, patchouli, rozenblaadjes, lavendelbloemen, suikerscrub, koffiebonen, cacao of sandelhout. Het kan allemaal, jij maakt je eigen zeep.

workshop zeep maken
blokzeep

Bij aankomst staan de koffie, thee en gebak klaar en brengen we een bezoekje aan de varkens. Hier krijg je uitleg over de dieren en de boerderij. Daarna maken we samen de basiszeep. Vervolgens maakt iedereen zijn eigen zeep af met geur en kleur. Alles komt in handige vormpjes die je mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 2 uur. De workshop zeep maken kost €49 per persoon, met minimaal vier deelnemers. Minder deelnemers kan, de gehele workshop kost dan €196. Kies in dat geval voor vier deelnemers in het invoerveld hieronder. Meer deelnemers kan binnen de geldende Corona-regels.

De workshop zeep is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak en 1 kilo zelfgemaakte zeep per persoon om mee naar huis te nemen. De workshop vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle. In overleg kan de workshop ook plaats vinden op een locatie naar keuze. Daarvoor rekenen we een reisvergoeding van €50 per uur. We nemen van te voren altijd even contact met je op over details, wensen en voorkeuren.

Maak deze workshop helemaal tot een feestje en kies voor de Workshop caké en zeep van Reuzel. Hierin maak je naast zeep ook een speciaal soort caké in het Kooklokaal van Dinja.

zeep balsem set
blokzeep

Boerenlunch aan onze keukentafel

Voor of na de workshop kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. Nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €16,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Tickettype Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop per persoon, minimaal 4 personen
49,00

Opties

Boerenlunch
16,95
Hoeveelheid Totaal

Titel

Ga naar de bovenkant