Graskippen

Voor het beste KippenvleeS

Kipvlees

Onze kipvlees komt van onze Hubbard-kippen. Een kip met Franse roots die veel in de biologische houderij wordt gehouden. De dieren komen als biologisch eendagskuiken aan bij ons op de boerderij. De eerste paar weken krijgen ze kuikenmeel dat langzaam wordt aangevuld met reststromen als gras, brood, groente en fruit. Vanaf de eerste dag kunnen ze, als het weer het toelaat naar buiten om gras en insecten te verzamelen. Ook in het binnenhok hebben ze alle ruimte om te kunnen bewegen. Al deze beweging zorgt voor donkerder kipvlees met meer bite en smaak. In de reguliere houderij wordt een kip met zes weken geslacht, hier leven ze ruim elf weken. En al die tijd zonder hormonen of antibiotica. Meukvrij dus! Tenslotte slachten we de kippen zelf, zodat we alle controle hebben op een goede kwaliteit van het kipvlees. Eerlijk vlees bestel je hier.

Kippenkar

Onze kippen leven in een kipkaravan: een mobiele stal op wielen die we door de wei rijden. Rondom de kar kunnen de kippen in het gras scharrelen, een zandbad nemen, insekten oppikken en in onf onder de kar hebben ze schuilgelegenheid. Zodoende hebben ze altijd vers gras om te eten en lopen ze nooit in hun eigen shit. Op deze manier blijven de kippen supergezond en hoeven wij geen antibiotica te gebruiken om lekker en gezond kipvlees te krijgen. Wanneer de kuikens klein zijn doen ze natuurlijk veel langer met het gras. Wanneer de kippen groter worden verzetten we de kar wekelijks en in de laatste weken zelfs dagelijks. Naast het gras krijgen de kippen oud brood en water bijgevoerd, die in tanks op de kar staan. In de kar is verlichting en verwarming voor de kuikens aanwezig, zodat het de kippen aan niets ontbreekt. Alles voor een lekker en bovenal eerlijk stukje kipvlees!

Adopteer een kip

Je kunt een kip adopteren. Als je ons een warm hart toedraagt en wilt ondersteunen help je ons hier enorm mee. Wat houdt het in:

  • Wanneer er nieuwe kuikens zijn brengen we je op de hoogte. Jij zoekt een kuiken uit en mag het een naam geven. Daarnaast mag je de kippen, varkens en boerderij altijd komen bezoeken. Wanneer je jouw 06nummer doorgeeft aan Inge op: 06 45 81 09 56, krijg je updates per whatsapp over de kippen.
  • De adoptie kost €25 die je als waardebon krijgt terugbetaald. Deze waardebon van €25 kun je inwisselen wanneer je wilt. Kies direct voor vlees, een leuke workshop, als kado of wissel in als jouw kip geslacht wordt. De kippen worden tien weken oud. Vlak voor de slacht van de kippen brengen we je op de hoogte.
  • Je kunt je kadobon inwisselen in onze webshop: www.degoedgevulde.nl/winkel. Plaats je bestelling en aan het eind kun je bij couponcode de code die wij je doorgeven invullen. Je korting van €25 wordt nu verrekend. Let op! Bezorgkosten zijn hier niet bij inbegrepen. Wil je het pakket thuis laten bezorgen, kies dan voor bezorging in de webshop. Je ontvangt daarna nog een apart betaalverzoek voor de bezorgkosten van €12. Je kunt er ook voor kiezen om €12 minder vlees uit te zoeken, bezorging is dan gratis.
  • Op deze manier houdt je je eigen kip, eet je je eigen vlees en weet je waar jouw eten vandaan komt. De geadopteerde kip blijft eigendom van De Goed Gevulde en wordt uiteindelijk dus geslacht. Wil je nu graag dat jouw geadopteerde langer leeft, adopteer dan een varken. Met de adoptie van een kip steun je een diervriendelijke kippenhouderij met nul milieuimpact, dank je wel!
  • Meer info vind je op www.degoedgevulde.nl of bel/app met Inge op: 06 45 81 09 56.

Een kip adopteer je hier.