Rauwe Honing

Welk mooier natuurproduct bestaat er dan rauwe honing?! Vooral wanneer er helemaal niets mee gebeurt, behalve het slingeren van de raten. Dan heb je puur natuur in handen, wij noemen dat rauwe honing. Ook krijgen de bijen geen bestrijdingsmiddelen toegediend. Er wordt gestuurd op het eigen herstellend vermogen van de bijenvolken. Dit op en top natuurproduct is heerlijk rijk van smaak en bevat alle goede eigenschappen van natuurhoning.

Honing van Jan

Op ons erf staan 24 bijenkasten en dat betekent honing! Imker Jan Luesink weet alles van bijen en verzorgt ze op geheel natuurlijke wijze, waarbij ook natuurlijk geoogst wordt.  De natuurhoning wordt koud uit de raten geslingerd en dus niet verhit. Zo blijven alle voedingsstoffen behouden en ook de natuurlijke antibacteriële werking blijft intact. Enige nadeel is dat de rauwe honing in korte tijd hard wordt: ze kristalliseert. Om deze weer vloeibaar te krijgen kun je het potje in een pannetje water zetten. Meer info over imker Jan Luesink vind je hier. Jan doet veel zaken met zijn bijen op een andere manier, waardoor de volkeren het erg goed doen.

Biodiversiteit

Naast het prachtige honingproduct zijn de bijen ook erg belangrijk voor onze teelten en biodiversiteit. Door hun bestuiving hebben we fruit, noten en betere korrelzetting in onze huttentut en granen. Daarnaast is het prachtig om de seizoenen en temperatuur aan de bijenkasten af te lezen. De kasten staan langs onze oprijlaan, dus je kunt ze altijd bezoeken. Wees niet bang: de bijen zijn vriendelijk en zolang jij rustig blijft en 1,5m afstand houdt doen ze je niks.