Lekker vlees met meer smaak

Daarvoor doen wij drie dingen anders

Ander Ras – Lekker Vlees

Zwijnvarkens en Graskippen

Onze dieren zijn anders dan anders: De varkens zijn een kruising van onze eigen wild zwijnbeer en Duroc varken, wij noemen dat zwigjes. Dit zorgt voor het lekker vlees: mals, donker, gezond en gemarmerd. Deze specialiteit vind je nergens anders. De varkens groeien langzaam en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de slacht gaan. Alle tijd dus om smaak te ontwikkelen. Durocvlees staat bekend om zijn mooie gemarmerde vlees, wat zorgt voor smaak aan het vlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug. De kruising van wild zwijn met Duroc is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Kom onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Ook de kippen zijn niet standaard: het is een langzaam groeiend Frans ras: Hubbard. Doordat ze langzamer groeien hebben ze meer energie om gezond te blijven en veel rond te kunnen scharrelen. En deze beweging zorgt voor lekker mals kipvlees dat geleefd heeft.

recept varkensvlees kipvlees kalfsvlees luxe vlees met smaak
gevulde kip

Ander Voer – Lekker Vlees

Ouderwetse Reststromen

Onze varkens en kippen eten afval. Klinkt gek hè? Noem het circulair voeren, kringloopvoer, reststromen of ouderwets. Wij verzamelen fruit, groente en brood dat niet meer geschikt is voor menselijke consumptie omdat het over de datums is, een plekje heeft of simpelweg niet verkocht wordt. Vroeger was dit de normaalste zaak van de wereld. Deze manier van voeren zorgt voor die typisch ouderwetse smaak van varkensvlees en kipvlees die je tegenwoordig nergens meer vindt. Vlees van tegenwoordig smaakt naar niks en wordt gemarineerd met suiker en zout om er nog wat van te maken. Niet bij de Goed Gevulde! Het lekkerste en bovenal eerlijkste vlees wordt in onze wei gemaakt. Wij voegen absoluut niks toe aan het vlees of het voer. Geen antibiotica, geen soja, geen krachtvoer, geen hormonen, geen E-nummers: meukvrij voor het lekkerste vlees!

Ander leven – Lekker Vlees

Buiten in de Modder

De Goed Gevulde varkens zijn echte buitenvarkens; ze scharrelen altijd rond, ook de regen deert ze niet. Alleen de koude wind en slaap jaagt ze hun nachthok in. Overdag wroeten ze het liefst de hele dag in de grond, op zoek naar wormen en wortels. Al dit wroeten en buiten leven zorgt voor een gezond varken met lekker vlees dat geleefd heeft. De varkens groeien langzamer dan in de reguliere stallen. Daar worden ze met een half jaar al geslacht, terwijl onze varkens anderhalf jaar oud worden. 

De kippen hebben een mooi onderkomen in onze Kippenkar: een mobiele stal op wielen in de wei. Elke paar dagen verzetten we deze kar, zodat de kippen altijd beschikken over vers gras. Daarnaast lopen ze zo nooit in hun eigen uitwerpselen: wel net zo lekker en gezond. Terwijl ze rond scharrelen krijgen ze veel beweging, wat lekker en eerlijk vlees oplevert.

gedroogde ham