Winkelmand
Kerstdrukte

Ivm eindejaarsdrukte bij de pakketdiensten bezorgen we tm 4 jan niet. In de Achterhoek wordt wel bezorgd op vrijdagen. Online bestellen en ophalen in Halle kan tm 23 dec. Daarna zijn we vanaf zaterdag 6 januari weer volledig geopend.

Meer smaak - Duroc

en Lekker vLees

 

3x anders werkeN

teriyaki hamlappen

Ander ras: DuRoc ZwijnVarkens en GRaskippeN

De varkens zijn een kruising van onze eigen wild zwijnbeer en Duroc varken, wij noemen dat zwijnvarkens en zwigjes. Dit zorgt voor het lekkerste vlees: mals, donker, gezond en gemarmerd. Deze specialiteit vind je nergens anders. De varkens groeien langzaam en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de slacht gaan, dat is ruim drie keer zo langzaam als regulier! De kruising van wild zwijn met Duroc is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Durocvlees staat bekend om zijn mooie gemarmerde vlees, wat zorgt voor smaak aan het vlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug.

Ook de kippen zijn langzaam groeiende Frans Hubbards. Doordat ze langzamer groeien hebben ze meer energie om gezond te blijven en veel rond te kunnen scharrelen. En deze beweging zorgt voor lekker mals kipvlees dat geleefd heeft. Een supermarkt kip is 5,5 week oud, onze kippen leven bijna drie keer zo lang en worden 14 weken oud. Het verschil proef je!

Ander voer: OudeRwetse Reststromen

Onze varkens en kippen eten afval. Klinkt gek hè? Noem het circulair voeren, kringloopvoer, reststromen of ouderwets. Wij verzamelen fruit, groente en brood dat niet meer geschikt is voor menselijke consumptie omdat het over de datums is, een plekje heeft of simpelweg niet verkocht wordt. Vroeger was dit de normaalste zaak van de wereld. Deze manier van voeren zorgt voor die typisch ouderwetse smaak van varkensvlees en kipvlees die je tegenwoordig nergens meer vindt. Vlees van tegenwoordig smaakt naar niks en wordt gemarineerd met suiker en zout om er nog wat van te maken. Niet bij de Goed Gevulde! Het lekkerste en bovenal eerlijkste vlees wordt in onze wei gemaakt. Wij voegen absoluut niks toe aan het vlees of het voer. Geen antibiotica, geen soja, geen krachtvoer, geen hormonen, geen E-nummers: meukvrij voor het lekkerste vlees!

Ander Leven: Buiten iN de Wei

De Goed Gevulde Duroc varkens zijn echte buitenvarkens; ze scharrelen altijd buiten rond in de modder, ook de regen deert ze niet. Alleen de koude wind en slaap jaagt ze hun nachthok in. Overdag wroeten ze het liefst de hele dag in de grond, op zoek naar wormen en wortels. Al dit wroeten en buiten leven zorgt voor een gezond varken met lekker vlees dat geleefd heeft. De varkens groeien langzamer dan in de reguliere stallen. Daar worden ze met een half jaar al geslacht, terwijl onze Duroc zwijnvarkens anderhalf jaar oud worden.

De kippen hebben een mooi onderkomen in onze Kippenkar: een mobiele stal op wielen in de wei. Elke paar dagen verzetten we deze kar, zodat de kippen altijd beschikken over vers gras. Daarnaast lopen ze zo nooit in hun eigen uitwerpselen: wel net zo lekker en gezond. Terwijl ze rond scharrelen krijgen ze veel beweging, wat lekker en eerlijk vlees oplevert.

Onze pRoducten

Duroc varkensvlees

Varkensschouder

99,00 incl BTW
Meer info
Balkenbrij

Balkenbrij

4,95 incl BTW
Meer info
Bakleverworst

Bakleverworst

4,95 incl BTW
Meer info

Knakworst

5,95 incl BTW
Meer info

Grillworst

4,95 incl BTW
Meer info
bakbloedworst

Bakbloedworst

4,95 incl BTW
Meer info

Kadopakket

17,9539,95 incl BTW
Meer info

Huttentutolie

13,95 incl BTW
Meer info

Droge Worstpakket

11,9512,95 incl BTW
Meer info

Italiaans keukenpakket

38,9539,95 incl BTW
Meer info

Hele Prosciutto ham

250,00 incl BTW
Meer info
pulled pork

Doe het zelf Pulled Pork

18,9540,95 incl BTW
Meer info

Doe het zelf Koreaans Buikspek

18,9545,95 incl BTW
Meer info

Kipdijen

8,459,45 incl BTW
Meer info

Guanciale

8,9554,95 incl BTW
Meer info

Kipfilet

8,959,95 incl BTW
Meer info

Hele kip

19,9521,95 incl BTW
Meer info

BBQ-pakket de luxe 11,50 pp

45,95 incl BTW
Meer info

Gemengd worstpakket

36,9537,95 incl BTW
Meer info

Borrelpakket

28,9529,95 incl BTW
Meer info

Adopteer een Zwigje

100,00 incl BTW
Meer info

Varkensvleespakket

89,95239,95 incl BTW
Meer info

Varken aan het spit

250,00550,00 incl BTW
Meer info