Open Dag bij de Boer

Goed Gevulde Middag

Elke laatste Zondag van de even Maand

Welkom op onze Open dag bij de Boer: de Goed Gevulde Middag

Tijdens deze open dag bij de boer organiseren we elke laatste zondag van de even maand een Goed Gevulde Middag. Van 15:00 tot 17:00 vertellen we je alles wat je wilt weten over de Goed Gevulde Boerderij. Afhankelijk van wat er die dag allemaal te beleven is: van jonge biggetjes, tot de graanoogst en van nieuwe recepten tot het bottelen van de olie. Je bent van harte welkom om ons alles over de Goed Gevulde te vragen.

We starten klokslag 15:00 uur met koffie, thee en limonade en een korte inleiding over de Goed Gevulde. Daarna gaan we naar de varkens, wie weet zijn er wel jonge zwigjes om te bekijken! Je mag bij de varkens in de wei, trek dan wel oude kleren en laarzen aan. Als je geduld hebt is er altijd wel een varken te vinden die wel even goed gaat liggen voor een lekkere aai. Voeren mag, als iedereen weer veilig achter het hek staat, want 50 varkens kunnen erg enthousiast zijn. Onderwijl vertellen we alles over het varkensleven, super leerzaam! open dag

kinderuitje
adopteer een kip
dagje uit
borrelplank

Koffie, Achterhoeks drankje en Proeverijtje

Ook onze akkerbouwtak komt voorbij met eventueel een rondleiding over het veld, langs de gewassen en een uitleg over hoe wij de natuur gebruiken in ons bedrijf. Onze gewassen variëren door de jaren en de seizoenen: huttentut voor olie, gerst voor whiskey of quinoa. We vertellen je alles over onze kringlooplandbouw en welke rol de kippen bijvoorbeeld spelen bij het verbouwen van graan.

Na alle informatie ga je natuurlijk niet naar huis zonder dit alles ook geproefd te hebben! Onder genot van een echt Achterhoeks biertje, borreltje of sapje (dus met Achterhoekse ingrediënten) laten we je proeven van alles wat onze Goed Gevulde Boerderij ons oplevert. Dit varieert van onze paté, droge worst, charcuterie, vlierbessensiroop, creméhoning, nieuwe smaakjes verse worst of huttentutolie. Maar net wat het seizoen en onze inspiratie ons brengt. Je komt in ieder geval niks te kort, dat is zeker!

Vragen staat vrij

Ook voor kinderen is dit natuurlijk een erg leuk uitje. Ze leren veel over de boerderij en het varkens- en kippenleven en zien hoe vlees wordt gemaakt. Alles mag gevraagd worden en we hebben alle tijd. Wanneer de meeste vragen gesteld zijn is er ruimte voor wat meer verdieping voor diegenen die graag meer over deze vorm van kringlooplandbouw willen weten. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld het plan hebt om zelf varkens of kippen te gaan houden of graan te verbouwen.

De entree voor deze Open dag bij de Boer: de Goed Gevulde Middag is €9,95 voor volwassenen en €4,95 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. De prijs is inclusief koffie, thee of limonade, een Achterhoeks biertje of borrel en Goed Gevulde proeverij.

Wil je liever een privé-workshop boeken, klik dan hier.

Komende Data Open dag bij de Boer

Vrijdag 23 december 2022 15:00-17:00

Zondag 26 februari 2023 15:00-17:00

Zondag 30 april 2023 15:00-17:00

Zondag 18 juni 2023 15:00-17:00

Zondag 27 augustus 2023 15:00-17:00

Zondag 29 oktober 2023 15:00-17:00

Vrijdag 22 december 2023 15:00-17:00

open dag bij de boer
open dag
‘Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.