ReceptĀ Pulled PoRk

‘Dit is het makkelijkste recept voor Pulled Pork dat er bestaat. Marineren en aanbraden duurt maar eventjes, daarna is het wachten tot het vlees heerlijk mals is. De mooie vetmarmering in de varkensprocureur neemt de kruiden mee het vlees in en zorgt voor een smaakexplosie!’

Ingredienten

varkensvlees recept pulled pork
pulled pork

Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng daarna alle kruiden door elkaar en wrijf de lapjes hiermee in. Braad ze kort aan in een braadpan. Voeg vervolgens water toe totdat ze half onder water staan. Plaats dan een deksel op de braadpan en plaats deze 2,5 uur in de oven bij 120 graden, verhoog daarna de temperatuur naar 150 graden voor nog eens 2,5 uur. Draai de lapjes af en toe om.

Tegen het einde valt het vlees vanzelf uit elkaar. Het kan zijn dat je de tijd enigszins moet aanpassen aan de hand van hoeveelheid vlees, grootte van de pan en de soort oven. Wees daarom voorzichtig met het toevoegen van water, je kunt altijd tussendoor wat extra water toevoegen als het te droog wordt. Verwijder het laatste half uur het deksel van de pan zodat de pulled pork wat krokant kan worden. Tenslotte pluk je met twee vorken het vlees uit elkaar.

Tip: Probeer dit ook eens met een hele procureur op de barbeque of in de oven.