Recept Teriyaki hamlappen

‘Dit Recept Teriyaki Hamlappen is makkelijk en snel te maken en daarbij erg fijn om in huis op voorraad te hebben. Teri betekent glans en yaki bakken. Je product krijgt tijdens het bakken een mooie glans.’

Ingredienten

Teriyaki saus

  • 60 gram suiker
  • 200 ml sake
  • 200 ml mirin
  • 250 ml sojasaus
  • 1 el Sesamzaad
teriyaki
recept teriyaki hamlap

Maak de Teriyakisaus door alle ingrediënten voor de saus in een kookpan te doen en dit langzaam op te warmen. Zorg dat het niet gaat koken. Roer totdat de suiker is opgelost en giet het geheel over in de fles.

Leg daarna de hamlappen op een snijplank bedekt met vershoudfolie en bedek ze met een stuk vershoudfolie. Sla de hamlappen plat met een vijzel of vleeshamer. Vervolgens hak je knoflooktenen en het sjalotje fijn en meng dit met de spinazie. Vul dan de hamlappen met het spinaziemengsel. Rol ze dicht en sluit ze met houten cocktailprikkers. Kwast de gevulde hamlappen rondom in met wat maïzena.

Verwarm een koekenpan en voeg zodra de pan goed warm is 2 el plantaardige olie toe. Bak de hamlappen rondom in 10 minuten bruin. Voeg nu 150 ml teriyakisaus en de paddenstoelen toe en wok de hamlappen rondom totdat ze mooi beginnen te glanzen door de saus. Bestrooi ze tenslotte met sesamzaadjes en serveer.

Recept van Bianca’s Homecooking