Recept Verse Worst

‘Het beste recept verse worst maak je zelf! De uitleg hieronder is de basis, jij perfectioneert hem. Kies zelf de kruiden die jij het lekkerst vindt. Of verras jezelf en vrienden en experimenteer erop los. Wat dacht je van rozenblaadjes, lavendel, gember, cacao, oude kaas, truffel… Laat je weten wat jouw favoriete recept verse worst geworden is?’

Ingredienten

naar keuze

  • 2 eetlepel venkel of
  • 2 eetlepel paprika of
  • 0,5 eetlepel kruidnagel of
  • 1 eetlepel lavendel of
  • 0,5 eetlepel chipotle of…
recept verse worst
workshop hamburgers maken

Neem 800 gram varkensvlees en 200 gram spek en maal het fijn op 6mm. Of neem 1 kilo gehakt. Meng daar een halve eetlepel knoflook, een halve eetlepel peper en een halve eetlepel zout door. Voeg naar keuze extra kruiden toe. Pas op dat je het niet overdrijft. Bij goed vlees is less more. Spoel de natuurdarm met koud water en schuif hem op een worststopper of trechter. Vul de darm met het gehaktdeeg.

Maak de worst zo lang of kort als je wilt. Want een lange worst kun je oprollen en doorrijgen met een lange satéprikker. Afbinden van de worst is niet nodig. Laat daarvoor 4 centimeter darm aan het begin en eind ongevuld. Deze sliertjes sluiten de worst af. Gaar de worst vervolgens eerst op een laag vuur en grill ze aan het eind lekker bruin. Zo voorkom je dat de natuurdarm knapt.

Tip: natuurdarm kun je kopen bij de lokale slager. Of bel ons even, dan voegen wij wat toe aan je bestelling.