Workshops

Workshops2018-09-17T13:13:50+00:00

Workshop Van Snuit tot Staart

datum nader te bepalen  |  5 uur  |  Halsedijk 8 Halle | €90 (= excl vlees)

Je leert alles over varkensvlees; van het varkensleven tot aan de bereiding van het vlees. We beginnen we met een kop kofiie/thee en een bezoek aan de Goed Gevulde Varkens. Beer en zijn dames lopen buiten rond. Knuffelen mag altijd, wel met de varkens. Je krijgt uitleg over de groei, het voer en de leefruimte.

Daarna gaan we met een echte keurslager aan de slag om samen een varken uit te benen: je gaat zelf snijden. Je leert alles over de verschillende vleesdelen, de bereiding en we maken verse worst. We zorgen voor een keur aan kruiden om de worst op smaak te maken.

De kosten voor de workshop zelf zijn €90 per persoon, incl koffie en thee. Omdat we van te  voren niet exact weten hoeveel kilo het varken weegt, rekenen we het vlees aan het einde van de workshop af. Het vlees dat je mee naar huis neemt wordt gewogen en voor een bedrag van €14,00 per kilo contant afgerekend. Rekenen op een bedrag tussen de €50 en €100 boven op het workshopbedrag voor het vlees.

Meer info of aanmelden via info@degoedgevulde.nl of 06 – 458 109 56.

Aanmelden

Liever met een eigen groep, een andere datum of specifieke wensen? We maken ook onze eigen gedroogde ham, worst of andere producten. Daarover leren kan ook. Natuurlijk is er altijd maatwerk mogelijk! Neem contact op met Inge via info@degoedgevulde.nl of 06 – 45 81 09 56

Workshop Worst maken

datum nader te bepalen  |  4 uur  |  Halsedijk 8 Halle  |  €110

Of je worst lust?! Wat voor worst? Gedroogde worst, verse worst, Marokkaanse worst, leverworst, jouw eigen worst. Als er maar een velletje omheen zit!

We beginnen we met een kop koffie/thee en een bezoek aan de Goed Gevulde Varkens. Beer en zijn dames lopen buiten rond. Knuffelen mag en er zijn weer volop biggen. Je krijgt uitleg over de groei, het voer en de leefruimte. Daarna maken we worst. Samen maken we het deeg en kan iedereen zijn eigen favoriete worst samen stellen. We hebben voorbereide recepten klaar liggen, je mag ook zelf een receptuur samenstellen met keuze uit onze ruime kruidenrek. Denk aan venkel, chipotle, peper, kruidnagel, lavendel, mosterd, dille, Italiaans, Marokkans, Indiaas… Loopt het water je al in de mond?

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met jouw eigen gemaakte worst ter waarde van €50. De totale workshop kost €110 pp, inclusief koffie/thee, jouw zelfgemaakte worst en biedt plek aan 8 personen. Meer info of aanmelden via info@degoedgevulde.nl of 06 – 458 109 56.

Aanmelden

Workshop Gevulde Varkens houden

Datum nader te bepalen  |  Halsedijk 8 Halle | €100,- of €162,50 incl 5 kg vleespakket twv €77,50

Velen willen zelf varkens houden en wij juichen dat van harte toe! Tijdens deze workshop vertel ik je alles wat je wilt weten over Goed Gevulde varkens houden en is er in ieder geval aandacht voor de verzorging, regelgeving, voer, marketing, slacht en logistiek. We gaan het heel erg praktisch maken: we staan letterlijk tussen de varkens, zodat alles direct in de praktijk te zien is. Bereid jezelf goed voor en bedenk wat je allemaal wilt weten. Uiteraard staat de koffie en thee klaar.

De kosten van deze workshop zijn €100,- of €85,- wanneer je ook een vleespakket van €77,50 (5 kg) koopt. Voor €10,- kan het pakket ook thuis bezorgd worden.

De eerstvolgende workshop wordt in eind 2018 of begin 2019 gehouden. Geef je nu al op of krijg meer info via info@degoedgevulde.nl of 06 – 458 109 56.

Aanmelden