Winkelmand

Activiteiten

Op onze Goed Gevulde boerderij zijn diverse activiteiten te beleven! We geven workshops in het houden van varkens of kippen, worst maken en varken uitbenen. Daarnaast organiseren we regelmatig een open dag, rondleiding of proeverij. Erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen die geïnteresseerd zijn in kringlooplandbouw en het leven op een boerderij. Wil je meer weten over het runnen van een eigen bedrijf? We geven ook coaching over het opzetten van je eigen boerderij.

ONDERAAN DEZE PAGINA VIND JE ALLE ACTIVITEITEN, DATA VOOR DE OPEN DE DAG EN WORKSHOPS.
open dag boerderij
workshop uitbenen

Evenementen en activiteiten op onze boerderij

 

Super leuk als je meer wilt weten over het reilen en zeilen op ons erf. We vertellen je graag alles, om zo iedereen bewust te maken van duurzame landbouw en wat het betekent om natuurinclusieve kringlooplandbouw toe te passen. Tijdens de diverse activiteiten op onze Goed Gevulde Boerderij organiseren we verschillende programma’s en open dagen. Deze passend bij verschillende interesses. Met kinderen tijdens een familiedag of vrienden -uitje is de Goed Gevulde Middag, onze eigen open dag erg geschikt. We kijken en vertellen dan veel en er is ruimte om te spelen en te proeven. Wil je in privé-gezelschap een rondleiding of passen de data van de Goed Gevulde Middag je niet? Kies dan voor de boerderij activiteit: Goed Gevulde Rondleiding. Op een moment naar keuze vertellen we alles over onze boerderij aan jouw gezelschap.

Wil je je eigen boerderij en/of boerderij runnen? Boek dan de activiteit Coaching Jouw Boerderij. Tijdens deze prové-workshop voor jou en eventueel twee mensen die jij meeneemt, richten we ons volledig op jouw vraagstukken.

En tenslotte kun je ook lekker met je handen aan het werk tijdens een workshop Varken uitbenen of een workshop Worst en hamburger maken.

worstpakket, workshop worst activiteit boerderij

….

open dag

Activiteit op de boerderij: Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan prive-gezelschappen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden.  De Goed Gevulde Middag, onze open dag is wel openbaar. Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum. Beschikbare dagen zijn in principe:

  • maandagavond
  • donderdagmorgen of -middag
  • vrijdagavond
  • zaterdagmiddag of -avond
  • zondagmorgen, -middag of -avond

 

Catering

Een groot deel van de activiteiten vindt buiten plaats, zorg dus voor geschikte kleding en eventueel laarzen. Voor, tijdens of na de activiteiten op onze boerderij kun je ook kiezen voor een drankje, lunch en/of bbq. Dit kun je bij de workshop boeken. Voor bijzondere of specifieke wensen werken we vaak samen met Bij Dinja.

Activiteit op de boerderij Met Luxe boerenlunch of Barbecue

Voor of na een activiteit op de boerderij kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel, of een barbecue waarbij je je eigen afgesneden vlees (deels) opeet.  Geen zorgen er blijft meer dan genoeg over om mee naar huis te nemen. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. De lunch is nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €19,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee.

..

 

Bij de barbecue serveren we naast het vlees drie soorten huisgemaakte salade (aardappel-, huzaren- en of een groene salade, brood van de bakker, sausjes en 2 consumpties naar keuze. Eventueel kan dit, tegen meerprijs, uitgebreid worden met kip- en of rundvlees naar wens. Neem hiervoor even contact op. Goed idee? Kies dan bij de opties voor de lunch en of barbecue. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

activiteit boerderij
open dag activiteit boerderij
boerderij activiteit open dag crowdfunding boerderij

..

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer, kom ze bekijken tijdens een workshop uitbenen! Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees.

Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Proef tijdens de open dag: De Goed Gevulde Middag ons vlees en je wilt niet meer anders!

 

activiteit op de boerderij: Onze Werkwijze

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom tijdens een open dag of één van onze andere activiteiten!

honing open dag

Boeren zoals Vroeger

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten en de open dag? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.