Winkelmand
boerderij rondleiding

Goed Gevulde Rondleiding

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Rondleiding op de Goed Gevulde Boerderij

Wil je graag een keer op onze boerderij een rondleiding krijgen en ben je met een groep van minimaal 8 personen: familie, vrienden of collega’s? Wij nemen liefhebbers graag mee tijdens een rondleiding langs onze velden. Ter plekke proef, ruik en voel je wat deze natuurinclusieve kringloopboerderij ons geeft: van knuffelolie tot jonge biggetjes en van whiskeygerst tot de lekkerste droge ham. Misschien is de graanoogst net begonnen of kun je bramen plukken. We vertellen alles en zowel voor de kleintjes als geïnteresseerden in deze natuurinclusieve kringlooplandbouw is dit een leuk uitje.

Jouw groep wordt ontvangen met koffie, thee, limonade en cake, of wanneer het tijdstip beter past: een frisje of borrel. We beginnen met een korte inleiding over ons bedrijf. Daarna gaan we naar de varkens, wie weet zijn er wel jonge zwigjes om te bekijken! Tijdens de rondleiding krijg je wat van onze producten te proeven, zo ervaar je maximaal de rijkdom van de Goed Gevulde Boerderij! We eindigen in de winkel, deze is geopend, zodat je ook kunt bekijken wat er allemaal gemaakt wordt. Lees hier alvast meer over onze boerderij!

 

boeRderij roNdleiding

Ook voor kinderen is een open dag boerderij natuurlijk een erg leuk uitje. Ze leren veel over de boerderij en het varkens- en kippenleven en zien hoe vlees wordt gemaakt. Alles mag gevraagd worden en we hebben alle tijd. Wanneer de meeste vragen gesteld zijn is er ruimte voor wat meer verdieping voor diegenen die graag meer over deze vorm van kringlooplandbouw willen weten. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld het plan hebt om zelf varkens of kippen te gaan houden of graan te verbouwen.

De rondleiding over de Goed Gevulde Boerderij kost  €6,95 voor volwassenen en €3,95 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. De prijs is inclusief koffie, thee, limonade met cake of een drankje en inclusief iets te proeven, denk hierbij aan droge worst, een knakworstje voor de kids of charcuterie.

Let op! De rondleiding, inclusief versnaperingen duurt ongeveer een uur en is te boeken voor groepen vanaf 8 volwassenen. Minder mensen mag, dan betaal je wel voor 8 personen.

Met minder mensen of een hele middag uit? Boek dan de Goed Gevulde Middag met proeverij hier! 

Wil je liever een privé-workshop boeken, klik dan hier.

 

Onze DiereN

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer, kom ze bekijken tijdens de boerderij-rondleiding. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje.

 

BoEren zoals Vroeger

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om een boerderij rondleiding te boeken en onze werkwijze te bekijken!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Voor meer info en contact kijk je hier.

Wil je meer over de boerin Inge Vleemingh weten, kijk hier.

Producten van de Goed Gevulde Boerderij zijn ook te koop via onze webshop.

 

Aanmelden

Tickettype: Aantal tickets Prijs per ticket
Goed Gevulde Rondleiding volwassene, minimaal 8 personen
6,95
Goed Gevulde Rondleiding 4-12 jaar
3,95
Hoeveelheid Totaal