Winkelmand

Boerin Landschapsarchitect Verteller

Toen ik Inge Vleemingh) in 2017 begon met de Goed Gevulde dacht ik dat ik vooral varkens zou verzorgen. Daarom heb ik lange tijd mijn baan als landschapsarchitect gehouden ‘om onder de mensen te blijven’. Hoeveel meer is de Goed Gevulde inmiddels geworden. Ons hele verhaal lees je hier.

Inge Vleemingh brouwgerst
Inge Vleemingh
Inge Vleemingh duroc
activiteiten

Als landschapsarchitect was ik (Inge Vleemingh, je snap natuurlijk dat dit er alleen maar staat zodat Google weet dat deze pagina over mij gaat 😉 ) al gewend mijn verhaal te vertellen, immers een ontwerper ‘verkoopt’ alleen een idee. Met de Goed Gevulde mag ik ook op veel plekken ons verhaal vertellen, wat ik erg leuk vind om te doen. Het is nog mooier wanneer je ook kunt luisteren naar anderen die je weten te raken met een gaaf idee, een tof project of een moedig verhaal! Daarom kun je mij ook vragen als spreker, dagvoorzitter of voor inspiratie of sparring-partner. Ik word nergens blijer van dan samen een gaaf project bedenken! Makkelijk kennismaken? Kom dan naar onze Goed Gevulde Middag. Of mail of bel me voor een afspraak. 06 45 81 09 56 inge@degoedgevulde.nl

Zonder Heimen geen Goed GeVulde

In 2015 woonde ik (Inge Vleemingh) alweer tien jaar in Arnhem toen ik Heimen leerde kennen op – hoe kan het ook anders in de Achterhoek?- de Zwarte Cross. Al lang had ik de droom om terug naar de Achterhoek te verhuizen: ergens buitenaf met een moestuin ed, maar varkens waren nog niet onderdeel van de droom. Maar nu wel een man om dat samen mee te kunnen! Al snel kwam alles bij elkaar: het plan Go nuts!, buiten wonen, zelfvoorzienend zijn en een praktische handige vent die net het laatste zetje gaf om het echt professioneel aan te pakken. Want zonder Heimen kan de Goed Gevulde niet bestaan. Toen ik begon met de varkens dacht ik dat ik varkens zou verzorgen. Er komt zoveel meer bij kijken, vooral fysiek werk wat het erg fijn en afwisselend maakt. Maar vooral fysiek werk dat ik alleen bij lange na niet aankan. En daarom ben ik zo blij met Heimen (en zijn spierballen). En om nog een miljoen andere redenen natuurlijk.

activiteiten

Inge Vleemingh en Go nuTs

Opgegroeid in een plattelandsdorp in de Achterhoek ken ik alle ins en outs van het landelijk gebied. Tijdens mijn studie Landschapsarchitectuur leerde ik de andere kijk op het platteland kennen, die vanuit de stad. Juist in deze tijd van tegenstellingen tussen bevolkingsgroei–krimp, welvaart–crisis en goedkoop–duurzaam is het belangrijk dat stad en platteland weer gaan samenwerken.

 

 

Daarvoor maakte ik een plan genaamd Go nuts! Midden in varkensland: de Peel in Oost-Brabant moesten duizenden varkens in grote voedselbossen opgroeien. Gebaseerd op de bekende Iberico-varkens in Spanje die buiten leven in prachtige eikenbossen.

 

Het plan Go nuts werd zeer enthousiast ontvangen, er kwam grond beschikbaar en subsidies waren verleend. Alleen was er geen boer te vinden die eraan wou beginnen. Tot onder de kerstboom in 2017. Als je tijd van bezinning hebt komen er soms best goede ideeën. We gaan gewoon zelf beginnen hier in de Achterhoek! De Goed Gevulde was geboren.