Winkelmand

Graskippen Voor het beste KippenvleeS

Onze kipvlees komt van onze Hubbard-kippen. Een kip met Franse roots die veel in de biologische houderij wordt gehouden. De dieren komen als biologisch eendagskuiken aan bij ons op de boerderij.

kipvlees
adopteer een kip
kipfilet kipvlees

De eerste paar weken krijgen ze kuikenvoer dat langzaam wordt aangevuld met reststromen als gras, brood, groente en fruit. Vanaf de eerste dag kunnen ze, als het weer het toelaat naar buiten om gras en insecten te verzamelen. Ook in het binnenhok hebben ze alle ruimte om te kunnen bewegen. Al deze beweging zorgt voor donkerder kipvlees met meer bite en smaak. In de reguliere houderij wordt een kip met vijf en een halve week geslacht, hier leven ze ruim twaalf weken.  En al die tijd zonder hormonen of antibiotica. Meukvrij dus!

Let wel! Bedenk je dat een ‘gewone’ kip pas eieren gaat leggen als ze 20 weken oud is. Feitelijk is het kipvlees dat wij in Nederland gewend zijn om te eten dus eigenlijk nog een kuiken. Wij zijn onze kippenhouderij gestart met dubbeldoelkippen: die leggen eerst eieren en worden na anderhalf jaar geslacht. Dit zijn smakelijke kippen voor een stoofpot, maar de malse kippenborstfilet is dan wel weg. Het spijt me, mooier kunnen we het niet maken. Wij slachten de kippen zelf, zodat we alle controle hebben op een goede kwaliteit van het kipvlees. Eerlijk kipvlees met een transparant verhaal bestel je hier.

gerookte kipfilet kipvlees
kipvlees

Kippengaard

Onze kippen leven in de kastanjeboomgaard. Onder de bomen zitten ze graag beschut, zonder dat roofvogels hen lastig vallen. Natuurlijk is er wel eens een buizerd met een beetje geluk. Jammer voor de boer, dat hoort bij het samen werken met de natuur.

In de boomgaard kunnen de kippen in het gras scharrelen, een zandbad nemen en insecten pikken. De boomgaard is in tweeën gedeeld. Een nieuwe groep kippen krijgt een nieuwe weide. Zodoende hebben ze altijd vers gras om te eten en lopen ze nooit in elkaars shit. Op deze manier blijven de kippen supergezond en hoeven wij geen antibiotica te gebruiken om lekker en gezond kipvlees te krijgen.  Naast het gras krijgen de kippen oud brood en ons eigen B-keus graan bijgevoerd.

Adopteer een kip

Je kunt een kip adopteren. Als je ons een warm hart toedraagt en wilt ondersteunen help je ons hier enorm mee. Wat houdt het in:

Adopteer een kip! Als je ons een warm hart toedraagt en wilt ondersteunen help je ons hier enorm mee. Adopteer een kip, wat houdt het in:

  • In het voorjaar en de zomer hebben wij nieuwe kuikens op de boerderij.
  • Je mag jouw kuiken een naam geven, in de praktijk is het wel zo dat ze lastig uit elkaar te houden zijn 😉
  • Je mag het kuiken en de rest van de familie altijd komen bezoeken.
  • In de whatsapp-groep krijg je informatie over jouw kuiken, onze boerderij en de overige dieren.
  • De adoptie kost €25 die je als waardebon krijgt terugbetaald.
  • Deze waardebon van €25 kun je inwisselen wanneer je wilt.
  • Kies direct voor vlees, een leuke workshop, als kado of wissel in als jouw kuiken geslacht wordt. De kuikens worden ongeveer 12 weken oud
  • Zo kun je je eigen kip houden en je eigen vlees eten. Weet waar je eten vandaan komt to the max!

Het geadopteerde kuiken wordt uiteindelijk dus geslacht. JE kunt ook een varken adopteren, die leven wat langer. Met de adoptie van een kuiken steun je een diervriendelijke kippenhouderij met nul milieuimpact, dank je wel!

kipvlees

Kippenvlees bestellen

Kies jij ook voor een eerlijk en transparant verhaal? Dan is het een goed idee om ons kippenvlees te bestellen. Je kunt het vlees per stuk bestellen of ga voor korting met een gemengd vleespakket. In onze webshop hebben wij diverse kipproducten, oa gerookte kipfilet, hemels! Ook verkopen we soepkippen, de  uitgelegde leghennen van collega Tomesen uit Didam. Elke bestelling van €100 of meer wordt gratis diepgevroren thuisbezorgd. Daaronder kost bezorgen €14.

Vlees BesTellen