Winkelmand
open dag boerderij

Goed Gevulde Middag

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Proeverij in de velden tijdens de Open Dag van de Goed Gevulde Boerderij

Op deze open dag op de Goed Gevulde boerderij nemen wij bezoekers elke laatste zondag van de even maand om 15:00 mee langs onze velden. Ter plekke proef, ruik en voel je wat deze natuurinclusieve kringloopboerderij ons geeft: van knuffelolie tot jonge biggetjes en van whiskeygerst tot de lekkerste droge ham. Misschien is de graanoogst net begonnen of kun je bramen plukken. We vertellen alles en zowel voor de kleintjes als geïnteresseerden in deze natuurinclusieve kringlooplandbouw is dit een mooie middag. Bij elke stop of onderwerp worden een hapje en een drankje van eigen erf geserveerd. Hier kun je alvast meer lezen over ons verhaal.

We starten deze open dag boerderij klokslag 15:00 uur met koffie, thee en limonade en een korte inleiding over de Goed Gevulde. Daarna gaan we naar de varkens, wie weet zijn er wel jonge zwigjes om te bekijken! Je mag bij de varkens in de wei, trek dan wel oude kleren en laarzen aan. Als je geduld hebt is er altijd wel een varken te vinden die wel even goed gaat liggen voor een lekkere aai. Voeren mag, als iedereen weer veilig achter het hek staat, want 50 varkens kunnen erg enthousiast zijn. Onderwijl vertellen we alles over het varkensleven, super leerzaam! Meer over de boerderij lees je hier en andere activiteiten vind je hier.

 

Komende data:

  • Zondag 25 februari 15:00-17:00
  • Zondag 28 april 15:00-17:00
  • Zondag 30 juni 15:00-17:00
  • Zondag 25 augustus 15:00-17:00
  • Zondag 27 oktober 15:00-17:00
  • Zondag 22 december 15:00-17:00

 

Koffie, Achterhoeks drankje en Proeverij tijdens de Open Dag

Ook onze akkerbouwtak komt voorbij met eventueel een rondleiding over het veld, langs de gewassen en een uitleg over hoe wij de natuur gebruiken in ons bedrijf. Onze gewassen variëren door de jaren en de seizoenen: huttentut voor olie, gerst voor whiskey of quinoa. We vertellen je alles over onze kringlooplandbouw en welke rol de kippen bijvoorbeeld spelen bij het verbouwen van graan.

Tijdens alle informatie op deze open dag boerderij ga je natuurlijk niet naar huis zonder dit alles ook geproefd te hebben! Onder genot van een echt Achterhoeks biertje, borreltje of sapje (dus met Achterhoekse ingrediënten) laten we je proeven van alles wat onze Goed Gevulde Boerderij ons oplevert. Dit varieert van onze paté, droge worst, charcuterie, vlierbessensiroop, creméhoning, nieuwe smaakjes verse worst of huttentutolie. Maar net wat het seizoen en onze inspiratie ons brengt. Je komt in ieder geval niks te kort, dat is zeker!

 

Open dag: Vragen staat vrij

Ook voor kinderen is een open dag boerderij natuurlijk een erg leuk uitje. Ze leren veel over de boerderij en het varkens- en kippenleven en zien hoe vlees wordt gemaakt. Alles mag gevraagd worden en we hebben alle tijd. Wanneer de meeste vragen gesteld zijn is er ruimte voor wat meer verdieping voor diegenen die graag meer over deze vorm van kringlooplandbouw willen weten. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld het plan hebt om zelf varkens of kippen te gaan houden of graan te verbouwen.

De entree voor de Goed Gevulde Middag is €9,95 voor volwassenen en €4,95 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. De prijs is inclusief koffie, thee of limonade, een Achterhoeks biertje of borrel en de rijke Goed Gevulde proeverij.

Wil je liever een privé-workshop boeken, klik dan hier.

 

Onze DiereN

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer, kom ze bekijken tijdens de open dag op onze boerderij! Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid.

De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

 

OnZe Werkwijze

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en onze werkwijze te bekijken!

 

Boeren zoals Vroeger

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

 

Voor meer info en contact kijk je hier.

Wil je meer over de boerin Inge Vleemingh weten, kijk hier.

Producten van de Goed Gevulde Boerderij zijn ook te koop via onze webshop.

Aanmelden

Tickettype: Aantal tickets Prijs per ticket
Goed Gevulde Middag volwassene
9,95
Goed Gevulde Middag 4-12 jaar
4,95
Hoeveelheid Totaal