Winkelmand

Duurzaam Rundvlees Van Goed Gehouden Runderen

Duurzaam rundvlees komt van de Blonde d’Aquitaine en Limousin-runderen  van onze collega-boer en slager Tonnie Reinders uit Eibergen. Van de lente tot de herfst lopen de dieren buiten in de wei en de kalveren blijven lange tijd bij de moederkoe om melk te kunnen drinken.

duurzaam rundvlees
tomahawk duurzaam rundvlees
duurzaam rundvlees

In de winter staan de dieren in een moderne strostal in groepen. De stal is aan de uiteinden open, zodat er volop verse lucht de stal in kan. De dieren worden gevoerd met een mengsel van maïs, bierborstel, hooi en gerstemeel, alles van eigen teelt en eigen land.

Het geleverde rundvlees is allemaal van vrouwelijke dieren die vier tot vijf jaar oud worden. Omdat onze runderen de tijd krijgen om uit te groeien, zijn ze groter en zijn ook de vleesonderdelen groter. Veel barbecue rundvlees komt van export-runderen die aanzienlijk kleiner zijn dan onze Achterhoekse dames. Zowel de T-bone als de Tomahawk zijn groter, doordat ze uit de hele grotere spier worden genomen. Wij nemen aan dat dan geen enkel probleem is voor jou!

Achterhoeks Rundvlees

Tonnie houdt en slacht zijn eigen runderen op hun boerderij in Rekken. Daarnaast verkopen ze het duurzaam rundvlees zelf in twee winkels en een aantal marktkramen. Ga er vooral eens kijken! Ons rundvlees is 100 % vrij van antibiotica, geur- kleur en smaakstoffen en gluten. Slager Tonnie laat het vlees rijpen, daardoor ontstaat een mooiere donkere kleur, is het heerlijk mals en licht verteerbaar.

Het bijzondere van deze slagerij in Rekken is dat Tonnie zowel een boerderij als een slagerij heeft. Alles gebeurt hier op hetzelfde erf. Doordat de dieren op het eigen bedrijf geslacht worden is er geen sprake van voedselkilometers. Ook het voer van de koeien komt van eigen teelt. Kortom de CO2-foodprint is minimaal. Het tweede voordeel van slacht op de boerderij is dat de dieren geen stress ervaren van lange veetransporten. En dit komt de luxe kwaliteit van duurzaam rundvlees weer ten goede.

t-bone duurzaam rundvlees
duurzaam rundvlees

Duurzaam Rundvlees bestellen

Onze webshop is gevuld met rundvlees van onze collega Tonny Reinders. Bestel nu en bij besteding van €100 wordt het gratis in Nederland thuis bezorgd.

En uiteraard ben je ook altijd welkom bij onze boerderijwinkel in Halle. Koeien hebben we niet, maar de varkens houden ook van een knuffel!

BEstellen in de Webshop