Winkelmand
workshop uitbenen

Workshop Varken Uitbenen

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Wat ga je doen bij een Workshop Uitbenen?

De Goed Gevulde zorgt voor een dag die je niet snel vergeet! In deze workshop varken uitbenen gaan we aan de slag en hanteer jij zelf het mes. Met jouw eigen privé groep gaan jullie samen met onze slager een kwart of half varken uitbenen, afhankelijk van het aantal deelnemers.  Onze slager leert je alles over het varken: waar zit de haas en de muis en hoeveel speklappen kun je snijden? Jij hanteert zelf het mes en leert echt uitbenen. Met je vragen over verschillende snits en technieken kun je bij de slager terecht: hij kan je alles vertellen.  De dag begint uiteraard met een goede bak koffie of thee met wat lekkers en een rondleiding over de Goed Gevulde Boerderij. Boerin Inge vertelt je alles over het leven van de dieren en de gewassen. Snel daarna ga je aan het werk, want er moet een varkentje gewassen worden!

   

PRijs en aantal deelnemers

Afhankelijk van het aantal deelnemers kies je voor het uitbenen van een kwart varken (de voorhand) of een half varken. De workshop varken uitbenen kost voor zowel een kwart als een half varken €99 per persoon. Bij een kwart varken moeten minimaal vier betalende deelnemers zijn, bij een half varken meld je minimaal zes betalende deelnemers aan. Minder dan zes deelnemers en toch een half varken uitbenen kan, de gehele workshop kost dan €594. Kies in dat geval voor zes deelnemers in het invoerveld hieronder. Minder dan vier deelnemers en toch een kwart varken uitbenen kan, de gehele workshop kost dan €396. Kies in dat geval voor vier deelnemers in het invoerveld hieronder.

 

Workshop Varken uiTbenen, wat neem je mee naar huis

Bij een kwart varken been je de voorhand uit, omdat hier het meeste interessante werk in zit en leer je veel van qua snijtechnieken. Het gaat m de kop, schouder, poot en drie ribben en het vlees dat je daaruit snijdt is onder andere: schouderham, procureur (pulled pork!), schenkel, ribbetjes, klein beetje buikspek, braadlappen, gehakt en wangetjes. Dit is ruim twintig kilo vlees ter waarde van €200 dat je mee naar huis mag nemen. Wel eerlijk delen hè?! Bij een half varken uitbenen komen daar nog oa bij: spare-ribs, varkenshaas, fricandeau, heel veel buikspek en schnitzel. Dit is totaal ruim veertig kilo vlees ter waarde van €400 dat je mee naar huis mag nemen. Wel eerlijk delen hè?!

 

We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. Neem een koeltas of -box mee, zodat je het vlees gekoeld mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 4 uur. De workshop varken uitbenen is inclusief materiaal, koffie, thee en iets lekkers en het uitgebeende varkensvlees om mee naar huis te nemen. De workshop vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle en wordt niet op locatie gegeven.

 

Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan prive-gezelschappen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum. Beschikbare dagen zijn in principe

– maandagavond
– donderdagmorgen of -middag
– vrijdagavond
– zaterdagmiddag of -avond
– zondagmorgen, -middag of -avond.

 

Workshop Uitbenen Met Luxe boerenlunch of Barbecue

Voor of na de workshop uitbenen kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel, of een barbecue waarbij je je eigen afgesneden vlees (deels) opeet.  Geen zorgen er blijft meer dan genoeg over om mee naar huis te nemen. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. De lunch is nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €19,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee.

 

Bij de barbecue serveren we naast het vlees drie soorten huisgemaakte salade (aardappel-, huzaren- en of een groene salade, brood van de bakker, sausjes en 2 consumpties naar keuze. Eventueel kan dit, tegen meerprijs, uitgebreid worden met kip- en of rundvlees naar wens. Neem hiervoor even contact op. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch en of barbecue. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

   

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer, kom ze bekijken tijdens een workshop uitbenen! Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

     

Onze Werkwijze

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom tijdens een workshop uitbenen!

 

Boeren zoals Vroeger

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

 

 

Voor meer info en contact kijk je hier.

Wil je meer over de boerin Inge Vleemingh weten, kijk hier.

Producten van de Goed Gevulde Boerderij zijn ook te koop via onze webshop.

Aanmelden

Tickettype: Aantal tickets Prijs per ticket
Kwart varken pp, minimaal 4 pers
99,00
Half varken pp, minimaal 6 pers
99,00

Opties

Boerenlunch pp
19,95
Barbecue pp
19,95
Hoeveelheid Totaal