Winkelmand
workshop worst

Workshop Worst en of Hamburger maken

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop worst en of hamburger maken leer je een good old hamburger en heerlijke braadworstjes te maken, waar de smaak vanaf spat en het water je van in de mond loopt. Super leuk om te doen met vrienden, familie of collega’s. Je gaat zelf aan de slag met ons heerlijke vlees  van eigen erf en de beste ingrediënten. Geen meuk dus, een goede hamburger en de lekkerste worst begint bij het beste vlees. De workshop worst en of hamburger maken bestaat uit ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Daarbij vertelt boerin Inge je het één en ander over de Goed Gevulde Boerderij. Al gauw rolt dit over in een rondleiding over het erf en bezoeken we de dieren. Je krijgt uitleg over onze manier van boeren en waarom ons vlees zoveel lekkerder smaakt!

     

 

Workshop Worst en hamburgers maken

Daarna gaan we samen de keuken in. Het vlees wordt uitgezocht, gecontroleerd, versneden, gemalen en gekruid.  We werken met echte natuurdarm, die gaan we spoelen en daarna begint het zware werk: kneden! Om een goede hamburger te maken moet je hard werken. De truc is alle eiwitten los te kneden, zodat de hamburger binding krijgt. We maken twee variaties worst en of hamburgers, het is aan jullie. We hebben voorbereide recepten klaar liggen, je mag ook zelf een receptuur samenstellen met keuze uit onze ruime kruidenrek.

Wanneer je, om welke reden dan ook, geen varkensvlees eet, kunnen we de worst ook van rundvlees maken. Vermeld dit dan even in het notitieveld bij je bestelling. Uiteraard houden we ook rekening met allerlei dieetwensen. De kruiden kunnen we aanpassen, zoutloos maken en de worst is sowieso al gluten- en lactosevrij.

We sluiten af met een lekkere borrel, biertje of frisje.

 

Workshop Worst Extra wensen

We verpakken alles zo dat je de hamburgers makkelijk mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 2 uur. De workshop worst en of hamburgers maken kost €59 per persoon, met minimaal vier deelnemers. Minder deelnemers kan, de gehele workshop kost dan €236. Kies in dat geval voor vier deelnemers in het invoerveld hieronder. De workshop is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak en 1 kilo zelfgemaakte worst en/of hamburger per persoon om mee naar huis te nemen.

De workshop worst maken vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle. In overleg kan de workshop ook plaats vinden op een locatie naar keuze. Daarvoor rekenen we een reisvergoeding van €50 per uur. We nemen van te voren altijd even contact met je op over details, wensen en voorkeuren.

Wil je iets ruigers? Kies dan voor de workshop Varken uitbenen, of kies één van de andere activiteiten.

   

Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan prive-gezelschappen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum. Beschikbare dagen zijn in principe

– maandagavond
– donderdagmorgen of -middag
– vrijdagavond
– zaterdagmiddag of -avond
– zondagmorgen, -middag of -avond.

 

Workshop Worst Met Luxe boerenlunch of Barbecue

Voor of na de workshop worst maken kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel, of een barbecue waarbij je je eigen gemaakte worst en of hamburger (deels) opeet. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. De lunch is nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €19,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee.

Bij de barbecue serveren we naast je eigen gebraden hamburgers en worsten ook toppings als kaas en gebakken spek, drie soorten huisgemaakte salade (aardappel-, huzaren- en of een groene salade, brood van de bakker, sausjes en 2 consumpties naar keuze. Eventueel kan dit, tegen meerprijs, uitgebreid worden met kip- en of rundvlees naar wens. Neem hiervoor even contact op. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch en of barbecue. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

   

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer, kom ze bekijken tijdens een workshop worst maken! Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

     

Onze Werkwijze

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

 

Boeren zoals Vroeger

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

 

 

Voor meer info en contact kijk je hier.

Wil je meer over de boerin Inge Vleemingh weten, kijk hier.

Producten van de Goed Gevulde Boerderij zijn ook te koop via onze webshop.

Aanmelden

Tickettype: Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop pp, minimaal 4 pers
59,00

Opties

Boerenlunch pp
19,95
Barbecue pp
19,95
Hoeveelheid Totaal