Winkelmand
eigen boerderij

Coaching Jouw boerderij

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Wat ga je doen?

Droom je van jouw eigen boerderij? En weet je niet waar je moet beginnen? Boek nu een workshop boerderij opzetten waarin we ons volledig kunnen focussen of jouw vragen. Jij wilt zelf bijen, varkens of kippen houden, een eigen boerderij beginnen, maar vraagt je af wat daarvoor allemaal nodig is? Ik vertel het je allemaal tijdens deze workshop jouw eigen boerderij! We nemen uitgebreid de tijd voor jouw ideeën, wensen en mogelijkheden en het is aan jouw wat je allemaal wilt leren. Deze workshop jouw eigen boerderij is voor jou alleen, als je wilt kun je een partner of maximaal drie andere geïnteresseerde meenemen.

 

Coaching van jouw eigeN boerderij

Tijdens deze workshop kun je je plannen, groen of rijp voorleggen en laat ik je in de praktijk zien hoe alles werkt. Samen maken we stappen voor jouw bedrijfsplan of hobbyhouderij. Globaal komen de volgende zaken aan de orde: We beginnen met de regelgeving waar uiteraard iedereen aan moet voldoen. Dan volgt er uitleg over goede verzorging en het voeren van reststromen. Ook de slacht, logistiek en verkoop komt aan de orde. We gaan het heel erg praktisch maken: we staan letterlijk tussen de varkens en de kippen, zodat alles direct in de praktijk te zien is. Bereid jezelf goed voor en bedenk wat je allemaal wilt weten. Hoe meer jij vraagt, hoe meer we kunnen uitleggen. Straks kun je jouw eigen boerderij starten!

 

Coaching Eigen boerderij: Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan groepen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Beschikbare dagen zijn in principe

  • dinsdagavond
  • donderdagmorgen of -middag
  • vrijdagavond
  • zaterdagmiddag of -avond
  • zondagmorgen, -middag of -avond 

Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum.

 

Extra wensen

De workshop Jouw eigen boerderij kost €199,- voor maximaal vier personen en duurt twee uur. In overleg bepalen we samen de datum en tijd. De koffie en thee met waste-gebak staan klaar.  In overleg kan de workshop ook plaats vinden op een locatie naar keuze. Daarvoor rekenen we een reisvergoeding van €50 per uur. We nemen van te voren altijd even contact met je op over details, wensen en voorkeuren. Wil je graag vrijblijvend alleen even kijken? Kom dan naar onze Goed Gevulde open dag op de eerste zondag van de even maand. Heb je een andere vraag? Mailen, bellen of appen kan altijd naar: inge@degoedgevulde.nl of 06-45810956

 

Luxe BoeRenlunch

Voor of na de workshop kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. Nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €19,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

 

Onze DiereN

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer, kom ze bekijken tijdens de coaching van jouw eigen boerderij. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje.

Onze Werkwijze

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en onze werkwijze te bekijken!

 

Boeren zoals Vroeger op jouw Eigen boerderij

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

 

Voor meer info en contact kijk je hier.

Wil je meer over de boerin Inge Vleemingh weten, kijk hier.

Producten van de Goed Gevulde Boerderij zijn ook te koop via onze webshop.

Aanmelden

Tickettype: Aantal tickets Prijs per ticket
Prive workshop
199,00

Opties

Varkensvleespakket met korting
79,95
Boerenlunch
19,95
Hoeveelheid Totaal