workshop hamburger

Workshop Hamburger maken

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Tijdens deze workshop hamburger maken leer je een good old hamburger te maken, waar de smaak vanaf spat en het water je van in de mond loopt. Super leuk om te doen met vrienden, familie of collega’s. Je gaat zelf aan de slag met ons heerlijke vlees en de beste ingrediënten. Geen meuk dus, een goede hamburger begint bij het beste vlees. De workshop hamburger maken bestaat uit ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Daarbij vertelt boerin Inge je het één en ander over de Goed Gevulde Boerderij. Al gauw rolt dit over in een rondleiding over het erf en bezoeken we de dieren. Je krijgt uitleg over onze manier van boeren en waarom ons vlees zoveel lekkerder smaakt!

Daarna gaan we samen de keuken in. Het vlees wordt uitgezocht, gecontroleerd, versneden, gemalen en gekruid. Daarna begint het zware werk: kneden! Om een goede hamburger te maken moet je hard werken. De truc is alle eiwitten los te kneden, zodat de hamburger binding krijgt. We maken twee tot drie verschillende hamburgers met kruiden die jullie samenstellen. We hebben voorbereide recepten klaar liggen, je mag ook zelf een receptuur samenstellen met keuze uit onze ruime kruidenrek.

workshop hamburger maken
workshop hamburger

De samenstelling van het vlees is 50% rund en 50% varkensvlees. Wanneer je, om welke reden dan ook, geen varkensvlees eet, kunnen we de hamburger ook van kip- of rundvlees maken. Vermeld dit dan even in het notitieveld bij je bestelling. Uiteraard houden we ook rekening met allerlei dieetwensen tijdens de workshop hamburger maken. De kruiden kunnen we aanpassen, zoutloos maken en de worst is sowieso al gluten- en lactosevrij. Helaas kunnen we geen vegetarische hamburger voor je regelen. Daar zijn andere adressen voor ;-)

We verpakken alles zo dat je de hamburgers makkelijk mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 2 uur. De workshop worst maken kost €49 per persoon, met minimaal vier deelnemers. Minder deelnemers kan, de gehele workshop kost dan €196. Kies in dat geval voor vier deelnemers in het invoerveld hieronder. Meer deelnemers kan binnen de geldende Corona-regels.

De workshop hamburger maken is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak en 1 kilo zelfgemaakte hamburger per persoon om mee naar huis te nemen. De workshop vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle. In overleg kan de workshop ook plaats vinden op een locatie naar keuze. Daarvoor rekenen we een reisvergoeding van €50 per uur. We nemen van te voren altijd even contact met je op over details, wensen en voorkeuren.

Wil je deze workshop uitbreiden met lekker eten en een goede borrel? Kies dan voor de workshop Worst+hamburgers maken en grillen, op een datum naar keuze. Nog ruiger? Kies dan voor de workshop Kip uitbenen of Varken uitbenen met diner.

Voor of na de workshop kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. Nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €16,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

workshop hamburger maken
doe het zelf worst
Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Tickettype Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop per persoon, minimaal 4 personen
49,00

Opties

Boerenlunch per persoon
16,95
Hoeveelheid Totaal

Titel

Ga naar de bovenkant