Beschrijving
Rilette
Goed Gevulde rilette is heerlijk zacht, goed smeerbaar en met een smaak uit duizenden. Gemaakt door
Achterhoekse slager Harm-Jan Hovenkamp, in de rilette proef je de zoete tonen van ui, venkel, rozemarijn en tijm. Enkel en alleen ons eigen Goed Gevulde vlees wordt gebruikt voor deze rilette. Daarnaast gebruikt Harm-Jan uitsluitend biologische kruiden.
Rillettes zijn een smeersel bereid uit vlees, vergelijkbaar met
paté. Het vlees wordt in blokjes gesneden, gezouten en langzaam in vet gekookt. Daardoor ontstaat een soort pasta, met daarin de 'draadjes' structuur van het vlees. Rillettes serveer je op kamertemperatuur en gebruik je bij een borrelplank als smeerbaar
broodbeleg op al dan niet
geroosterd brood of toast.
Ingrediënten: varkensvlees en reuzel gekruid met : zout(nitriet) witte peper, foelie, knoflook, ui, laurier, venkel, lavaswortel, rozemarijn en tijm. Verpakt in glazen pot 165 ml.
Gek op bijzondere charcuterie? Probeer ook eens:
Balkenbrij, Roompaté, Bakleverworst of
Kaantjes.
Rilette van Onze Varkens
Onze varkens zijn een kruising van
Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord rilette.
Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Kom onze rilette proeven en je wilt niet meer anders!
ONze werkwijze
Boeren zoals Vroeger