kinderuitje

Goed Gevulde Middag

Voeg toe aan je agenda

Aanmelden

Goed Gevulde Middag volwassene Hoeveelheid tickets:
Prijs per ticket: 9,95
Goed Gevulde Middag 4-12 jaar Hoeveelheid tickets:
Prijs per ticket: 4,95
Hoeveelheid Totaal

About The Events

dagje uit
workshop varken adopteer een zwig big zwigje adoptie ondersteun steun open dag kijk dag open stal kinderen kind kids dagje uit uitje

Komende data:

Zondag 28 augustus 15:00-17:00

Zondag 30 oktober 15:00-17:00

Zondag 18 december 15:00-17:00

Zondag 26 februari 15:00-17:00

Zondag 30 april 15:00-17:00

Zondag 18 juni 15:00-17:00

Zondag 27 augustus 15:00-17:00

Zondag 29 oktober 15:00-17:00

Zondag 17 december 15:00-17:00

Proeverij in de velden van de Goed Gevulde Boerderij

Elke laatste zondag van de even maand om 15:00 nemen wij liefhebbers mee langs onze velden. Ter plekke proef, ruik en voel je wat deze natuurinclusieve kringloopboerderij ons geeft: van knuffelolie tot jonge biggetjes en van whiskeygerst tot de lekkerste droge ham. Misschien is de graanoogst net begonnen of kun je bramen plukken. We vertellen alles en zowel voor de kleintjes als geïnteresseerden in deze natuurinclusieve kringlooplandbouw is dit een mooie middag. Bij elke stop of onderwerp worden een hapje en een drankje van eigen erf geserveerd.

We starten klokslag 15:00 uur met koffie, thee en limonade en een korte inleiding over de Goed Gevulde. Daarna gaan we naar de varkens, wie weet zijn er wel jonge zwigjes om te bekijken! Je mag bij de varkens in de wei, trek dan wel oude kleren en laarzen aan. Als je geduld hebt is er altijd wel een varken te vinden die wel even goed gaat liggen voor een lekkere aai. Voeren mag, als iedereen weer veilig achter het hek staat, want 50 varkens kunnen erg enthousiast zijn. Onderwijl vertellen we alles over het varkensleven, super leerzaam!

inge vleemingh

Koffie, Achterhoeks drankje en Proeverij

Ook onze akkerbouwtak komt voorbij met eventueel een rondleiding over het veld, langs de gewassen en een uitleg over hoe wij de natuur gebruiken in ons bedrijf. Onze gewassen variëren door de jaren en de seizoenen: huttentut voor olie, gerst voor whiskey of quinoa. We vertellen je alles over onze kringlooplandbouw en welke rol de kippen bijvoorbeeld spelen bij het verbouwen van graan.

Na alle informatie ga je natuurlijk niet naar huis zonder dit alles ook geproefd te hebben! Onder genot van een echt Achterhoeks biertje, borreltje of sapje (dus met Achterhoekse ingrediënten) laten we je proeven van alles wat onze Goed Gevulde Boerderij ons oplevert. Dit varieert van onze paté, droge worst, charcuterie, vlierbessensiroop, creméhoning, nieuwe smaakjes verse worst of huttentutolie. Maar net wat het seizoen en onze inspiratie ons brengt. Je komt in ieder geval niks te kort, dat is zeker!

OPEN DAG
open dag

Vragen staat vrij

Ook voor kinderen is dit natuurlijk een erg leuk uitje. Ze leren veel over de boerderij en het varkens- en kippenleven en zien hoe vlees wordt gemaakt. Alles mag gevraagd worden en we hebben alle tijd. Wanneer de meeste vragen gesteld zijn is er ruimte voor wat meer verdieping voor diegenen die graag meer over deze vorm van kringlooplandbouw willen weten. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld het plan hebt om zelf varkens of kippen te gaan houden of graan te verbouwen.

De entree voor de Goed Gevulde Middag is €9,95 voor volwassenen en €4,95 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. De prijs is inclusief koffie, thee of limonade, een Achterhoeks biertje of borrel en de rijke Goed Gevulde proeverij.

Wil je liever een privé-workshop boeken, klik dan hier.

Locatie

Titel

Ga naar de bovenkant