Winkelmand
workshop worst

Workshop Worst en Hamburgers maken met BBQ

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Normaal gesproken kun je bij ons vanaf 4 personen een workshop boeken. Ism @burgerboerderijdepatrijs hebben we nu twee data geselecteerd waarop je ook in je eentje kunt komen: zaterdag 18 mei of  zondag 26 mei. Samen met heel veel leuke mensen gaan we je eigen favoriete worst en hamburger leren maken, en SURPRISE, je mag ze ook zelf opeten. Tezamen met nog heel veel andere lekkere producten van ons en @burgerboerderijdepatrijs. Inclusief lekkere drankjes en biertjes! We starten met koffie, thee, wat lekkers en een uitgebreide rondleiding over de Goed Gevulde Boerderij.

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop worst en of hamburger maken leer je een good old hamburger en heerlijke braadworstjes te maken, waar de smaak vanaf spat en het water je van in de mond loopt. Je gaat zelf aan de slag met ons heerlijke vlees  van eigen erf en de beste ingrediënten. Geen meuk dus, een goede hamburger en de lekkerste worst begint bij het beste vlees. De workshop worst en of hamburger maken bestaat uit ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Daarbij vertelt boerin Inge je het één en ander over de Goed Gevulde Boerderij. Al gauw rolt dit over in een rondleiding over het erf en bezoeken we de dieren. Je krijgt uitleg over onze manier van boeren en waarom ons vlees zoveel lekkerder smaakt!

     

 

Workshop Worst en hamburgers maken

Daarna gaan we samen de keuken in. Het vlees wordt uitgezocht, gecontroleerd, versneden, gemalen en gekruid.  We werken met echte natuurdarm, die gaan we spoelen en daarna begint het zware werk: kneden! Om een goede hamburger te maken moet je hard werken. De truc is alle eiwitten los te kneden, zodat de hamburger binding krijgt. We maken twee variaties worst en of hamburgers, het is aan jullie. We hebben voorbereide recepten klaar liggen, je mag ook zelf een receptuur samenstellen met keuze uit onze ruime kruidenrek.

Uiteraard houden we ook rekening met allerlei dieetwensen. De kruiden kunnen we aanpassen, zoutloos maken en de worst is sowieso al gluten- en lactosevrij.

We sluiten af met een overheerlijke bbq, met jullie eigen gemaakte creaties. Daarnaast hebben we allerlei lekker vlees van Burgerboerderij de Patrijs en De Goed Gevulde Boerderij, salades, brood en natuurlijk ontbreekt een lekkere borrel, biertje en frisje niet!

 

Workshop Worst Extra wensen

We verpakken alles zo dat je de hamburgers makkelijk mee naar huis kunt nemen. De workshop worst maken vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle. Wil je iets ruigers? Kies dan voor de workshop Varken uitbenen, of kies één van de andere activiteiten.

   

programma

  • 13:00 Ontvangst met koffie, thee, koek, rondleiding, uitleg over de gewassen en de dieren
  • 14:00 Workshop worst en hamburger maken
  • 16:00 BBQ met zelfgemaakte worst, salades, brood en borrel
  • 18:00 afsluiting

   

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer, kom ze bekijken tijdens een workshop worst maken! Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid. De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

     

Onze Werkwijze

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

 

Boeren zoals Vroeger

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

 

 

Voor meer info en contact kijk je hier.

Wil je meer over de boerin Inge Vleemingh weten, kijk hier.

Producten van de Goed Gevulde Boerderij zijn ook te koop via onze webshop.

Aanmelden

Tickettype: Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop pp
85,00
Hoeveelheid Totaal