workshop hamburgers maken

Workshop Worst maken

Voeg toe aan je agenda
Deel dit event

Beschrijving

Maak je eigen favoriete worst tijdens de workshop worst maken met kruiden als venkel, chipotle, peper, kruidnagel, lavendel, mosterd, dille, Italiaans, Marokkans, Indiaas… Loopt het water je al in de mond? Tijdens de workshop worst maken gaan we aan de slag met Goed Gevuld vlees van onze eigen varkens die hun hele leven buiten hebben geleefd. Dat proef je terug in het vlees! Het vlees gaan we versnijden en kruiden. Daarna wordt het gemalen, gekneed en verwerkt in een echte varkensdarm, zoals de klassieke verse worst hoort te zijn. Samen maken we het deeg en kan iedereen zijn eigen favoriete worst samen stellen. We hebben voorbereide recepten klaar liggen, je mag ook zelf een receptuur samenstellen met keuze uit onze ruime kruidenrek.

Liever wat ruigers? Kies dan voor de workshop Kip uitbenen. Wanneer je, om welke reden dan ook, geen varkensvlees eet, kunnen we de worst ook van kip- of rundvlees maken. Vermeld dit dan even in het notitieveld bij je bestelling. Uiteraard houden we ook rekening met allerlei dieetwensen tijdens de workshop worst. De kruiden kunnen we aanpassen, zoutloos maken en de worst is sowieso al gluten- en lactosevrij. Helaas kunnen we geen vegetarische worst voor je regelen. Daar zijn andere adressen voor ;-)

het beste vlees workshop worst maken
vleespakket worstpakket worstbox

Bij aankomst staan de koffie, thee en gebak klaar en brengen we een bezoekje aan de varkens. Hier krijg je uitleg over de dieren en de boerderij. Daarna maken we samen worst. We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 2 uur. De workshop worst maken kost €49 per persoon, met minimaal vier deelnemers. Minder deelnemers kan, de gehele workshop kost dan €196. Kies in dat geval voor vier deelnemers in het invoerveld hieronder. Meer deelnemers kan binnen de geldende Corona-regels.

De workshop worst is inclusief materiaal, koffie, thee en gebak en 1 kilo zelfgemaakte worst per persoon om mee naar huis te nemen. De workshop vindt plaats op onze Goed Gevulde boerderij in Halle. In overleg kan de workshop ook plaats vinden op een locatie naar keuze. Daarvoor rekenen we een reisvergoeding van €50 per uur. We nemen van te voren altijd even contact met je op over details, wensen en voorkeuren.

Wil je deze workshop uitbreiden met een lekkere bbq en een goede borrel? Kies dan voor de workshop Worst+hamburgers maken en grillen, op een datum naar keuze.

verse worst bbqworst saucijsworst braadworst grillworst
workshop worst maken

Boerenlunch aan onze keukentafel

Voor of na de workshop kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch aan onze eigen keukentafel. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. Nothing fancy, gewoon heel erg goed eten. Voor €16,95 pp heb je een riante lunch met versgebakken brood van de lokale bakker, huisgemaakte soep, vleeswaren van onze eigen varkens en kippen, kaas, roomboter en verse melk,  honing en jam van ons eigen erf en koffie plus thee. Goed idee? Kies dan bij de opties hieronder voor de lunch. Exact tijdstip spreken we af via mail of telefoon. Dieetwensen mogen dan ook aangegeven worden.

Onze Varkens

Onze varkens zijn een kruising van Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. Het varkensvlees is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid.

De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord vlees. Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Naast een varkensoor kun je ook onze ham proeven en je wilt niet meer anders!

Met natuur, plant, boer en dier maken wij op de Goed Gevulde Boerderij zwijnenvlees, geluk, knuffelolie en nog veel meer!’

Daarbij doen wij drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een soepkip te komen kopen!

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Aanmelden

Tickettype Aantal tickets Prijs per ticket
Workshop per persoon, minimaal 4 personen
49,00

Opties

Boerenlunch
16,95
Hoeveelheid Totaal

Titel

Ga naar de bovenkant