Pulled ChickeN
‘Dit Recept Pulled Chicken is heerlijk, makkelijk en binnen een uur klaar. Serveer het met bijvoorbeeld sperziebonen, rijst en een handje cashewnoten.’
Ingredienten
- 300 gram kippendij > bestellen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml ketchup ( Jean Baton ketchup zonder suiker)
- 50 gram bruine suiker
- 25 ml azijn
- 2 el worcestershire
- 2 tl gerookte paprika poeder
- 1 tl peper
- 1 tl mosterd
- 1 snufje cayennepeper
- zout
Stappenplan
Pel de ui en snipper deze heel fijn en maak de knoflook schoon en knijp deze uit. Breng vervolgens in een pannetje de ui, knoflook, azijn, mosterd en de bruine suiker aan de kook en laat het zo’n half uurtje pruttelen. Dan mag de ketchup, worcestershiresaus en de paprika poeder erdoor. Breng dit op smaak met peper en zout. Als je de saus te dik vindt, doe er dan een klein beetje water bij. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Bak de kippendijen rondom bruin, en voeg vervolgens de bbq saus die je zojuist gemaakt hebt toe. Dit laat je even pruttelen, zo’n 30 minuten. Af en toe omscheppen zodat je de saus niet aan brandt. Als de kip al wat meer gaar wordt, merk je dat je met twee vorken het makkelijk uit elkaar kan trekken. De Pulled Chicken kun je serveren met groente en rijst, in een wrap of op een broodje.
Tip: je kunt dit recept ook maken met hele kipof kipfilet, ipv kapkarbonades.